Dolar 32,3366
Euro 35,1967
Altın 2.247,97
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da gurbetçiler buluştu

Aksaray’da gurbetçiler buluştu
Aksaray Anadolu AŞ
21 Ağustos 2019 23:26

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen Gurbetçi Buluşmaları programı büyük ilgi gördü.

Gurbetçi vatandaşların yoğun katılım sağladığı programa Vali Ali Mantı, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Ak Parti Milletvekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, İyi Parti Milletvekili Ayhan Erel, Ak Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, siyasi parti başkanlar, belediye meclis üyeleri,muhtarlar, YTB Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanı Abdülkadir Doğanay ve Almanya Aksaraylılar Dernek Başkanı Rasim Çetin katıldı.

Piramit Kafe’de Kuran tilaveti ile program başladı. Yemek ikramı ve çeşitli etkinliklerlerin yapıldığı programda gurbetçilere bayrak ve günün anısına hatıra fotoğraf albümü hediye edildi. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Almanya’da düzenlenen K1 kickboks şampiyonası’nda altın madalya kazanan hemşehrimiz Kemal Altınpınar’a çini işlemesi hediye etti. Başkan Dinçer, Almanya Aksaraylılar Derneği Başkanı Rasim Çetin’e de hediye takdim etti. Rasim Çetin ise Belediye Başkanı Evren Dinçer’i ve milletvekillerini Almanya’ya davet etti.

Programda gurbetçilere seslenen Belediye Başkanı Evren Dinçer; ‘’ Sizler Avrupa’dan ve dünyanın farklı ülkelerinden doğduğunuz, büyüdüğünüz, ailelerinizin ve sevdiklerinizin, olduğu şehrimizde sıla hasretinizi gideriyorsunuz. Bizlerde gurbetçi hemşehrilerimizin memleketlerine olan sıla hasreti duygusunu birlikte yaşayabilmek adına birlik ve beraberliğimizi, kaynaşmamızı kuvvetlendirecek böyle bir gece düzenledik. Sizler şehrimize geldiğinizde şehrin eksikliklerini bizlere söylüyorsunuz bizde belediye olarak eksiklikleri gidermek sizlerin tekrar şehrimize geldiğinizde o eksikliklerle karşılaşmamanız için çalışıyoruz.

Dünyanın neresinde olursanız olun sizlerle bir gönül bağımız bir gönül birlikteliğimiz var. Yurtdışında bizleri temsil eden gönül elçilerimiz olarak hem bizi temsil ediyor hem de oralarda yapılan icraatların bizlere aktarılması konusunda gözümüz kulağımız oluyorsunuz. Sizin fikirlerinizde bize yol gösterici nitelikte oluyor. Sizlerin şehrimize her geldiğinizde şehri daha çok gelişmiş daha çok güzelleşmiş olarak görmeniz için mücadele gece gündüz demeden çalışıyoruz.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’den sonra Vali Ali Mantı, Ak Parti Milletvekilleri İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu, İyi Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Almanya Aksaraylılar Dernek Başkanı Rasim Çetin konuşma yaptı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.