Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısı yapıldı

Aksaray’da Kamu Üniversitesi Sanayi İşbirliği Kurulu 2.toplantısı OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi..

Aksaray’da Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği toplantısı yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mart 2016 17:41

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından oluşturulan Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Strateji ve Eylem Planı çerçevesinde 2015 yılı içerisinde Aksaray İlimizde yapılandırılan KÜSİ Kurulu 2. toplantısını 03.03.2016 tarihinde OSB Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

KÜSİ Kurulunun daha etkin ve verimli çalışması yönünde birtakım kararlar alarak hayata geçirmeyi hedefledi.

Alınan çeşitli kararlar çerçevesinde devlet destekleri hakkında bilgilendirme yapılması ve üniversite ile sanayicilerin birlikte çalışmasını teşvik etmek amacı ile KÜSİ kapsamında işletme ziyaretleri yapacak alt kurul oluşturuldu ve kurul üyeleri;

1) Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü

2) KOSGEB İl Müdürü

3) KÜSİ İl Temsilcisi

3) Kalkınma Ajansı Temsilcisi

5) TSE Temsilcisi

6) Ticaret İl Müdürü

7) OSB Müdürlüğü Temsilcisi

8) Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi

temsilcilerinden oluşturuldu.

Oluşturulan alt kurul üyeleri ziyaretlerine 09.03.2016 tarihinde başlamıştır. Bu kapsamda ilk ziyaret Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliğinin en güzel örneğini temsil eden Okçuerler Tekstil İnşaat Sanayi ve Limited Şirketine oldu.

İşletme ziyaretlerine Komisyon Başkanı Vali Yardımcsı Sayın Kubilay ANT, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü, Refik TEZCAN, KOSGEB Müdürü, Hakan KOÇAK, Ticaret İl Müdürü, Vahit ÖZER, KÜSİ Temsilcisi ,Doç.Dr. Mehmet Emin KARA, TSE Temsilcisi, İsmail KARACAN ve Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi, Makina Mühendisi M.Ramazan AKSÖZ katılarak işletme ve yaptığı projeler hakkında genel bir bilgi aldıktan sonra Üniversite-Sanayi birlikteliğinin daha da geliştirilmesine vurgu yapıldı.

Okçuerler firmasından sonra Kuzeyboru firması komisyon olarak ziyaret edildi. Kuzeyboru Genel Müdürü Bülent KARAMAN ile yapılan görüşmede üniversiteden çok şey beklediklerini ve birlikte çalışmaya hazır olduklarını belirtti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.