Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Aksaray’da Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliği

Aksaray’da Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları kapsamında farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi..

Aksaray’da Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası etkinliği
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2017 13:01

Aksaray’da Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası kutlamaları kapsamında farkındalık oluşturulması amacıyla bir dizi etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte Aksaray Valisi Aykut Pekmez beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Gazi Demir, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Aile Sosyal ve Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk, Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık, Müftü Vekili Yaşar Zengin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ferit Özkaraca, öğrenciler ve trafik polisi ve zabıtaları trafik ve trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla birlikte yürüyüş gerçekleştirdiler.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Ulu Cami Meydanı’nda düzenlenen kutlama töreni açılışında yaptığı konuşmasında her yıl Mayıs ayı içerisinde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nı kutladıklarını belirtti.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’nın kutlanmasındaki amacın trafik kurallarını hatırlatmak, trafik konusunda algı oluşturmak ve trafik sorunlarının tekrar gündeme gelmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Vali Pekmez, “Ülkemizde son yıllarda karayollarında önemli çalışmalar yapıldı. Neredeyse ülkemizin tamamı bölünmüş yollara kavuşturuldu. Ama maalesef hala trafik kazalarında önemli can ve mal kayıplarını yaşıyoruz. En başta gelen kurallardan biri olan emniyet kemeri takılması konusunda bile hala istenen seviyede değiliz. O nedenle trafikte kurallara uymak kurallara uyarken de bir birimize saygılı olmak çok önem arz ediyor.” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ise trafik kazalarının dünyanın en büyük sorunlarının başında geldiğini dile getirerek, şöyle konuştu: “Trafik kazalarında dünyada her yıl 1 milyon 300 bin insan hayatını kaybetmekte, 50 milyon insan yaralanmakta ve 500 milyon doların üzerinde maddi kayıp meydana gelmektedir. Ülkemizde 2016 yılında 185 bin 128 ölümlü ve yaralamalı trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 7 bin 300 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu kazaların en aza indirilmesi konusunda emniyet birimlerimiz denetimlerini sürdürmekte. Yaptığımız denetimlerdeki temel amacımız sürücülere kurallara uyma alışkanlığı kazandırmak ve trafik kazalarında oluşan ölüm ve yaralanmaları en aza indirmektir.” dedi.

Alkol gözlüğü ile penaltı atışı yapılan etkinlikte, emniyet kemerinin önemi ve alkollü araç kullanmanın riskleri uygulamalı olarak anlatıldı. Vali Aykut Pekmez beraberindeki heyet ile polis, jandarma, karayolları, 112 acil servis, belediye, Afad, ve trafik ile ilgili kurum ve Kuruluşların ‘Trafikte Kullanılan Araç ve Gereçler’’ sergisini gezerek bilgi aldı.

Etkinliğe vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görülürken ekipler vatandaşlara karayolu trafik güvenliği ve trafik kuralları konularında bilgi vererek uyarıcı broşürler dağıttı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.