Dolar 32,3361
Euro 35,1955
Altın 2.247,62
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da kurban kesim yerleri açıklandı

Aksaray Belediyesi kurban kesim yerlerinin belirlendiğini belirterek, belirlenen yerler dışında kesim yapılmasına izin verilmeyeceğini açıkladı..

Aksaray’da kurban kesim yerleri açıklandı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ağustos 2016 00:15

Aksaray Belediyesi, vatandaşların Kurban kesim ibadetinin daha iyi ve sağlıklı koşullarda yapması için gerekli önlemleri aldı.

Kurban Bayramı ile ilgili olarak hazırlık çalışmasının başladığını kaydeden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye Et Entegre Tesisleri başta olmak üzere belirlenen noktalarda kesimin yapılacağını söyledi. Başkan Yazgı, kesim öncesinde vatandaşlara kurban etlerini ve atıkları koyması için poşet dağıtılacağı belirtti.

Belediye bayramda kaçan firari boğalar için bayrama özel yeni bir tim kuruldu. Kurbanlıklarını elinden kaçıran Aksaraylılar 153 no’lu “Alo Boğam Kaçtı” hattından yardım isteyebilecek. Diğer yandan Belediye Veteriner Müdürlüğü, vatandaşların kurbanlık satın alırken hayvanların pasaportuna ve kulak küpelerine dikkat etmelerini istedi. Ayrıca Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

Belirlenen Kurban Kesim Yerleri:

Fatih Mahallesi Gümüşler Sokak (Ağaçlı Cami yanı ),

Büyük Böcek Mahallesi Tatar Sokak (Cumartesi Pazarı),

Yeni Mahalle Belediye Entegre Et Tesisleri (Mezbahane),

Kurtuluş Mahallesi (Çarşamba Pazarı),

Sebil Mahallesi Saatçioğlu Cami karşısı (Pazartesi Pazarı),

Şifahane Mahallesi Fatma Mithat Gürsoy İlköğretim Okulu yanı (Cuma Pazarı),

Taşpazar Mahallesi (Perşembe Pazarı),

Yunus Emre Mahallesi Terazi Alışveriş Merkezi Yanı,

Cumhuriyet Mahallesi Eras Cami ve Hasandağı İlköğretim Okulu arasındaki meydan ve Koçaş Et Entegre Tesisleri (Eski yeri)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.