Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da kurban kesim yerleri belli oldu

Aksaray’da kurban kesim yerleri belli oldu
Aksaray Anadolu AŞ
18 Ağustos 2018 18:33

Aksaray Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi. Belirlenen yerler dışında kesim yapılmasına izin verilmeyecek.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların Kurban kesim ibadetinin daha iyi ve sağlıklı koşullarda yapması için gerekli önlemleri aldı. Kurban Bayramı ile ilgili olarak hazırlık çalışmasının başladığını kaydeden Belediye yetkilileri, Et Entegre Tesisleri başta olmak üzere belirlenen noktalarda kurban kesimin yapılacağını İfade ettiler. Yetkililer, kesim öncesinde vatandaşlara kurban etlerini ve atıkları koyması için Aksaray Belediyesi olarak 10 bin adet poşet dağıtılacağını belirttiler.

Belirlenen Kurban Kesim Yerleri:

Fatih Mahallesi (Pazar Pazarı yanı ),

Büyük Böcek Mahallesi Tatar Sokak (Cumartesi Pazarı),

Yeni Mahalle Entegre Et Tesisleri (Mezbahane),

Kurtuluş Mahallesi (Çarşamba Pazarı),

Coğlakı Mahallesi Saatçioğlu Cami karşısı (Pazartesi Pazarı),

Şifahane Mahallesi (Cuma Pazarı),

Taşpazar Mahallesi (Perşembe Pazarı)

Yunus Emre Mahallesi (Pazar yeri)

Cumhuriyet Mahallesi (Kule alışveriş merkezi yanı )

“ALO BOĞAM KAÇTI” HATTI BAYRAM BOYUNCA HİZMET SUNACAK

Belediye önlem olarak her bayramda olduğu gibi bu bayramda önlemini aldı. Bayramda kaçan firari boğalar için bayrama özel yeni bir tim kuruldu. Kurbanlıklarını elinden kaçıran Vatandaşlar 153 no’lu “Alo Boğam Kaçtı” hattından yardım isteyebilecek.

Ayrıca Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.