Dolar 32,3352
Euro 35,1602
Altın 2.243,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da liste tepkisi

Aksaray’da liste tepkisi
Aksaray Anadolu AŞ
9 Haziran 2018 03:48

Aksaray’da milletvekili aday listeleri açıkladığında en büyük ‘şoku’ AK Parti camiası yaşadı.

MHP’de de il başkanlığından istifa edip aday olan Ramazan Kaşlı’nın liste başı olması kesin olarak bekleniyordu. Diğer aday isimler de ciddi şaşkınlık yaratmadı.

İYİ Parti… MHP’nin ‘Kurultay Çağrı Heyeti’ başkanlığını yapan Aksaray eski il Başkanı Avukat Ayhan Erel’in birinci sıraya gelmesini herkes bekliyordu.

CHP’liler açıklanan listeye büyük oranda hazırdı. Genel itibariyle ‘beklenen’ bir listeydi.

AK Parti’de ne oldu?

“Bakan olacak, listede olmayabilir” denilen İlknur İnceöz, birinci sıraya yazıldı ve beşinci defa AK Parti’den milletvekili adayı oldu.
“Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görev alabilir, bu nedenle listede olmayabilir” denilen Cengiz Aydoğdu, ikinci sırada yer aldı.
Mustafa Serdengeçti de yine üçüncü sırada yer aldı.
Listeye taze kan olarak, Muhammed Aktaş dördüncü sırada kendine yer buldu.

Hal böyle olunca AK Parti seçmeni ‘aynen’ önüne konulan listeye tepki gösterdi. İktidar kanadındaki ‘sarsıntı’ henüz geçmiş değil.
Aday listelerinin açıklanmasından önce Aksaraylı seçmenlerin her fırsatta iktidar partisinden farklı isimleri görmek istemelerini belirtmeleri, listede değişiklik yapılmasına yetmedi.
Liste hoşnutsuzluğu elle tutulur, gözle görülür bir halde…
Aksaray’ın neredeyse tamamına yakınında aynen 7 Haziran’da Nevzat Palta’ya yöneltilen, hatta ondan belki de çok daha fazla tepki şu an da İlknur İnceöz ismine yöneltildi.

Geride kalan günler bunu net bir biçimde ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aksaray mitinginde yaşanan İnceöz tepkisi tüm kente yayılmış durumda…

Listeyi bu şekilde yapanlar bunu düşünmeliydi..
Aksaray’dan bu kadar kopuk bir liste yapılamazdı!
Böyle yazıp konuşunca kimileri “Ne tepkisi kardeşim, hani tepki? Biz tepki falan görmüyoruz. Partiyi karıştırmak için böyle konuşuyorsunuz” diyor.
Güzel kardeşim İktidar Partisi listesine ‘tepki’ klasik tarzda verilmez. Tepkisiz kalarak da tepki verilebilir.

Tepkinin boyutunu 24 Haziran akşamı öğreneceğiz….

Ahmet Şahin

ETİKETLER:
YORUMLAR

  1. Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baykan dedi ki:

    AKP’ de Sn. Serdengeçti; titri, donanımı, deneyimi ve daha önemlisi gülen yüzü ve karizması ile birinci sırada olmalıydı. Benim gibi birçok kişi de böyle düşünüyordu. Bir Çin atasözünü hatırlatmak isterim: Güler yüzlü olmayan bakkal açmasın.” Ankara’ya da yaşıyorum ama bir Aksaray sevdalısı olarak duyarsız kalamadım. Hepinize sevgi ve saygılar. Yrd. Doç. Dr. İbrahim Baykan.