Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’da lösemili çocuklara anlamlı program

Kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından Aksaray’daki lösemili çocuklar için yeni yıl programı düzenlendi.

Aksaray’da lösemili çocuklara anlamlı program
Aksaray Anadolu AŞ
31 Aralık 2017 13:04

Kısa adı LÖSEV olan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından Aksaray’daki lösemili çocuklar için yeni yıl programı düzenlendi.

Grand Saatçioğlu Otel Sponsorluğunda düzenlenen sürpriz programa LÖSEV Vakfı iç Anadolu bölge sorumlusu Gülbeyaz Vural, LÖSEV Aksaray İl Temsilcisi Faruk Gökduman, İş Adamı Reha Saatçioğlu, Lösemi hastası çocuklar ve aileleri katıldı.

ÇOCUKLAR MÜZİK EŞLİĞİNDE DOYASIYA EĞLENDİ

Lösemili çocuklar ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulunuldu. Palyaço ve çizgi filim kahramanı Miki Maus tarafından müzik eşliğinde balon

patlatma yarışması düzenlendi. Lösemili çocuklar kendilerine hediye edilen balonları patlatabilmek için birbirileriyle yarıştılar. Yarışmalar oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçti. Müzik eşliğinde doyasıya eğlenen çocuklara program sonunda LÖSEV Vakfı tarafından yeni yıl hediyeleri verildi.

LÖSEMİLİ ÇOCUKLARIMIZI DÖRT DUVAR ARASINDAN KURTARIP, AİLE ORTAMININ SICAKLIĞINI VERİYORUZ

LÖSEV Vakfı İç Anadolu Bölge Sorumlusu Gülbeyaz Vural“ lösemili çocuklarımız ve aileleri ile bir araya geldik. Amacımız yeni yılı kutlamaktan ziyade çocuklarımıza eğlenceli güzel bir ortam oluşturmaktı. Lösemi tedavisi 3-3,5 yıl sürüyor ve bu süreç içerisinde ne yazık ki dört duvar arasında kalıyorlar. Şu an yapmış olduğumuz etkinlik onları sosyal alanda daha etkin kılacaktır. Bizde bunu amaçlıyoruz. Hem bir aile ortamının vermiş olduğu sıcaklığı hissediyoruz hem de bağlarımızı daha da güçlendiriyoruz.” dedi.

ÇOCUK VE YETİŞKİN KANSER HASTALARININ HEPSİNE BAKIYORUZ

LÖSEV vakfının 1998 yılında kurulduğunu ve 25 binden fazla ailenin vâkıfa kayıtlı olduğunu ifade eden Vural “ Bu sayı bizim ulaşabildiğimiz rakam. Daha fazla aileye ulaşmamız gerekiyor. Bu sebeple tüm Türk halkının bu konuda duyarlı olmasını rica ediyoruz. Yani çevrenizde kanser ve lösemi teşhisi almış çocuk veya yetişkin hiç fark etmez bize bildirirseniz çok seviniriz. Bize ulaşmanız çok kolay. İnternetten facebook’tan sosyal medyadan ulaşabilirsiniz. Bunun dışında 0312 447 06 60 biz bir telefon kadar uzağınızdayız. Tüm çocuk ve yetişkin kanser hastalarının hepsine bakıyoruz. Bizlerle irtibat kurmanız ve kaydınızı almamız sizlere tüm desteklerimizi iletmemiz için yeterli olur” dedi.

LÖSEMİ TEDAVİSİNİN % 70’İ GÜLER YÜZ VE YÜKSEK MORALDE

LÖSEV Aksaray İl Temsilcisi Faruk Gökduman “ Benim LÖSEV ile tanışmam 15 yıl öncesine dayanıyor. Benim çocuğumda LÖSEV’de tedavi gördü ve iyileşti. LÖSEV’de bizim en büyük eksikliğimizin Güleryüz olduğunu fark ettik. Orda tamamı ile her şey güler yüze dayalı. Lösemi tedavisinin % 70 oranında güler yüzde olduğunu biliyoruz. Çocuğumun 5 yıllık tedavi sürecinde lösemiyi yenmiş durumda Aksaray’a döndük. Herkese LÖSEV vakfı ile tanışmasını tavsiye ediyorum. Bugün Aksaray’da il ve ilçelerde köylerde hala LÖSEV’den haberdar olmayan aileler olduğunu görüyoruz. Lösemi ve LÖSEV’in ne olduğunu bilmeyen aileler olduğunu düşünüyorum.

AKSARAY BASININA VE VALİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Bu arada bizleri yalnız bırakmayan Aksaray basınımıza, valimize, kamu kurum ve kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Bunların bize desteği ve güler yüzü bizler için çok önemli. Hepsinden Allah razı olsun diyorum. İnsanlar şunu bilsinler yaptıkları yardımların bizlere döndüğünü bilsinler. Aksaray halkımız bu konuda çok duyarlı. Bizler en kısa sürede daha çok hastaya ulaşmak istiyoruz. LÖSEV daha önce 0-12 yaş arasıydı ama bugün 0-18 yaş ve üstü hastalarımıza sosyal destek veriyor. Hastalarımız Ankara’da “Bir Tuğlada sen koy” kampanyası ile yapılan Hastanemizde tedavi görüyor. İnşallah her şey bundan sonra daha iyi ve daha güzel olacak.

Bu arada bizlere bu güzel birlikteliğin sağlanmasında ev sahipliği yapan Grand Saatçioğlu Otel’in sahibi Sayın Reha Saatçioğlu beye ve tüm çalışanlarına hem LÖSEV Vakfı, hem de Lösemili çocuklarımızın aileleri adına Teşekkür ediyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.