Dolar 32,3355
Euro 35,2046
Altın 2.246,80
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da “Muhtarlar Günü” kutlandı

Aksaray’da “Muhtarlar Günü” kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ekim 2018 22:14

Aksaray’da, 19 Ekim Muhtarlar Günü düzenlenen törenle kutlandı.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen törende Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Emin Tetik ve muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na Çelenk sunuldu.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunduğu programda konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Tetik, yönetim sisteminin en alt yapı taşı olan muhtarlığın köy ve mahalle muhtarlıkları ile hizmetlerin dayanışma ve ortak sorumluluk içinde yerine getirilmesinde önemli ve etkin bir konum üstlendiğini söyledi.

Törenin ardından Tetik beraberinde dernek yönetim kurulu üyesi muhtarlardan oluşan heyet ile Vali Aykut Pekmez’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Vali Pekmez, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Aksaray Valiliği ev sahipliğinde mahalle ve köy muhtarları ile öğle yemeğinde bir araya geldi.

Pekmez, burada yaptığı konuşmada, muhtarların vatandaşlarla devlet arasındaki en önemli köprü olduğunu söyledi.

Muhtarlığın en eski idari birimlerinden birisi olduğunu kaydeden Pekmez, “Muhtarlık vatandaşlarla devlet arasındaki en önemli köprü. O açıdan muhtarlarımız vatandaşların devletle olan ilişkisinde önemli bir görev üstleniyorlar. Devletin gözü ve kulağı sizlersiniz. Bu köprü görevini ne kadar iyi yapabilirsek vatandaşlarımızın sorun ve ihtiyaçlarını gidermiş oluruz.” diye konuştu.

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise, muhtarların da görev süreleri boyunca vatandaşların taleplerini dinleyerek sorunlarına çözüm aradıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk kez milletin oyu ile seçildikten sonra külliyenin kapılarını sonuna kadar millet iradesine açacağını söylediğini ifade eden İnceöz, “Sayın Cumhurbaşkanımız en küçük alanda en yoğun şekilde çalışan muhtarlarımızla seçildikten sonra yıl içinde çok önemli toplantılarla buluştu. O toplantıların birinde ’19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanmasını ilan edelim’ dedi ve yasalaştı. 3 yıldır bu günü kutluyoruz.” diye konuştu.

Köy ve mahalle muhtarlarının katıldığı yemek programı sonunda Aksaray Muhtarlar Derneği Başkanı Tetik, muhtarlar adına Vali Aykut Pekmez’e teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.