Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da öğretmen ve öğrencilerden kan bağışı

Aksaray’da “Geleceğin Kan Bağışçılarını Kazanımı için Teknik Destek” projesi kapsamında öğretmen, öğrenci ve veliler kan bağışında bulundu..

Aksaray’da öğretmen ve öğrencilerden kan bağışı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Aralık 2015 17:50

Geleceğin Kan Bağışçılarını Kazanımı için Teknik Destek” projesi kapsamında Aksaray Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğretmen, öğrenci ve veliler kan bağışında bulundu.

Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde düzenlenen proje 81 ilde 500 pilot okulda uygulanıyor.

Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Musa Solak yaptığı açıklamada, öğrenciler arasında gönüllü kan bağışını geliştirmek amacıyla düzenlenen projeyi Aksaray’da Atatürk Anadolu Lisesi’nde öğretmen, öğrenci ve velilerin katılımıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kampanyaya öğretmen, öğrenci ve velilerden yoğun katılım olduğunu belirten Solak, “Kampanyaya Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer Kartal da bizzat katılarak destek verdi. Öğrencilerimiz için örnek olduğumuz proje ile öğrencilerin kan vermesinin önemi, kana duyulan ihtiyaç gibi kazanımları yaşayarak öğrenmelerini amaçladık” dedi.

Solak, kan bağışının okulda yapılmasının öğrenciler üzerinde daha etkili olduğunu vurgulayarak, “Kan bağışını okulda gerçekleştirmemiz öğrenciler üzerinde bir farkındalık oluşturdu. 18 yaşını dolduran öğrencilerimiz de kan bağışında bulundu. Bu kampanya, geleceğin kan bağışçıları için bir başlangıç. Proje ile güvenilir kan tedariki sağlanırken, halk sağlığının gelişimine katkı sağlandı” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.