Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da parklar modernize ediliyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, göreve başladığı 2 yıllık süre içerisinde 100 Park’lık oyun seti ihalesi sonrasında oyun ve spor aletlerini gerekli görülen bölgelere monte ederek şehirde birçok parkı modernize etmişti..

Aksaray’da parklar modernize ediliyor
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mayıs 2016 00:59

Bunlar dan 48 mahallede bulunan toplamda 189 adet parkın 42 tanesi yenileyip 18 tanesinin de yeniden yaparak şehre armağan etti. Bu parklara küçük çocuklarımıza olduğu gibi büyükler içinde çeşitli aktivite aletleri yerleştirildi. Parklar konusunda eksiklik hisseden mahalle ve sokaklarda halkın isteği doğrultusunda çalışmaları hassas bir şekilde devam ettiren Başkan Yazgı, şehre yeni yaşam alanları ve sosyal alanlar oluşturmak adına projelerine hız verdi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Parklarımız ile teknoloji ve bilgisayarların kuşattığı evlatlarımızın sosyalleşmesini amaçlıyoruz. Çocuklarımıza yeni oyun alanları kurarak onlara sağlıklı yaşamı anlatmayı, dayanışmayı ve paylaşmayı öğrenmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Çocukların dünyasını süsleyen masal kahramanlarını parkalara taşıyan Aksaray Belediyesi, çocukların oyun parklarında eğlenirken öğrenmesini de sağlıyor. Kılıçaslan Parkında, çizgi dünyası ve masal kahramanlarından Alaaddin Sihirli Lambasından çıkan Cin, Tilki ile Karga, Nasrettin Hoca ve Şirinlerin sevilen karakterlerinin maketleri yer aldı.

Ayrıca yapılan çalışmalar kapsamında parkların zeminleri kauçuk malzemeyle kaplanıp daha güvenli hale getirildi. Belediye olarak insanların faydalanabileceği ortak noktalarda park alanlarına sağlıklı yaşamı destekleyecek spor aletlerinin de kurulumunun devam edeceğini belirten Yazgı, “Yapmış olduğumuz çalışmalar ile her konuda modern çağa uygun bir Aksaray için çalışmalarımız devam edecek” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.