Dolar 32,4238
Euro 34,4423
Altın 2.488,20
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
28°C
Parçalı Bulutlu
Çar 28°C
Per 25°C
Cum 21°C
Cts 20°C

Aksaray’da sağlık çalışanlarına darp iddiası: 3 gözaltı

Aksaray’da sağlık çalışanlarına darp iddiası: 3 gözaltı
Aksaray Anadolu AŞ
27 Temmuz 2018 18:31

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi için bekleyen şahıs ile hastane personeli arasında tartışma çıktı. Olaya tarafları sakinleştirmeye gelen diğer hastane personeli de çıkan tartışmadan nasibini aldı. 3 sağlık personelini darbettikleri öne sürülen hasta ve 2 yakını gözaltına alındı.

İddiaya göre, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi için bekleyen B.K. (31) ile hastane personeli arasında tartışma çıktı. Bu sırada tarafları sakinleştirmeye çalışan bölüm hemşiresi Hasbi Toprak (42), Ferit Yoldaş ve Yağmur Burçak, hasta ve yakınları tarafından darbedildi. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan 3 kişi, aynı hastanede tedavi altına alındı.

Hastane polisi ve jandarma ekipleri, B.K. (31), Ö.K. (39) ve N.K’yi (18) gözaltına aldı.

Sağlık-Sen Aksaray Şube Başkanı Rıfat Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, darp iddiasıyla ilgili yasal sürecin başlatıldığını söyledi.

Darbedildiği öne sürülen personeli hastanede ziyaret ettiklerini aktaran Kaya, “Bugün, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeşil alan bölümünde çalışan sağlık çalışanlarımıza yine bir darp girişiminde bulunulmuştur. Buradaki arkadaşlarımızın bir can olduğunu her zaman unutuyoruz. Buraya geldiğiniz zaman size özenle ve itina ile yaklaşıyoruz. Siz de çalışanlarımıza aynı şekilde yaklaşın.” diye konuştu.

Darbedilen hemşire Hasbi Toprak da tedavi için gelen kişinin tehditkar davranışlar sergilediğini ifade etti.

Söz konusu kişinin “Burada herkes kendince bir şey yapıyor, beni kimse sallamıyor.” diyerek kendisine sözlü saldırıda bulunduğunu aktaran Toprak, şöyle konuştu:

“Biz seni hasta yakını zannediyoruz, şöyle gel işlemin ne ise yapalım” dedik. ‘Ben işleme de baktırmıyorum, sizinle de görüşeceğim’ dedi. Aldı eline telefonu, Ferit’i tehdit ederek telefonla birilerini aradı. Sonra da iki kişiyi yanına almış tekrar geldi. Masayı çevirdiler ve Ferit’e, ‘Biz geldik kime dayılanıyorsun şimdi konuş diyerek’ hakaretlerde bulundular. Biz de araya girdik. Üçü de kinlenmiş bir şekilde saldırdı. Kafamızdan darbe aldık, o sıra bir arbede oldu.”

Darbedilen stajyer hemşire Yağmur Burçak da “Tartışma başladı, güvenliği çağırmak için çıktım. Döndüğümde artık birbirlerine girmiş durumdalardı. Araya girdim, ‘Sonuçta bir bayanım, bana vurmazlar’ diye düşündüm ama hiç çekinmedi. Yumruk salladı, göğsüme değdi. Sonra kolumdan tuttular, yakamı tuttular.” diye konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.