Dolar 32,4622
Euro 34,4979
Altın 2.474,52
BİST 9.568,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 24°C
Cum 22°C
Cts 20°C

Aksaray’da sağlık ve sağlık çalışanları can çekişiyor

Aksaray’da sağlık ve sağlık çalışanları can çekişiyor
Aksaray Anadolu AŞ
12 Şubat 2019 23:49

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara son yıllarda Aksaray’da sağlık alanında yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Son yıllarda ilimizde sağlık alanında çok ciddi sıkıntılarımız vardır. Aksaray sağlık sistemi çevre illere bakıldığında her geçen gün kan kaybediyor. Özellikle personel rejimi açısından bir çöküş yaşanmaktadır. Tüm ilçelerimizde beldelerimizde bu sıkıntılar mevcutken özellikle sağlık sistemimizin can damarı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu sorunlar çeşitlilik göstermektedir. Bildiğiniz üzere büyük umutlarla geçte olsa yapılan yeni hastane binamız şehrin ihtiyacına cevap verememiş daha şimdiden yeni bir hastane binası yapılması konusu kamuoyunda konuşulmaya başlanmıştır..

Ancak bu süreçte görülmüştür ki yeni binalarınız da olsa bir değil on tane hastanenizde olsa sağlık çalışanı olmayan olsa da yetersiz olan, mutsuz olan değer verilmeyen sağlık çalışanları ile başarı sağlama şansınız yoktur. Mevcut haliyle sağlık çalışanları canla başla çalışmaktadır ancak ne takdir görmektedir nede maddi olarak doyum sağlamaktadır. Unutulmamalı ki bu şehir hepimizin bu çalışanlarda şehrimizin emektarları. En kötü anımızda sizlerin, bizlerin hayata tutunması için tüm olumsuzluklara rağmen özveri ile çalışmaktadırlar. Ancak hastanemizde ki personel açığı had safhaya ulaşmıştır. Mevcut personelinde yanlış personel rejimine kurban edilmesi sorunları katbekat artırmaktadır.

Liyakati olan kalifiye personelin hak ettiği yerlerde çalıştırılmaması torpili olanın yan gelip yatması diğer çalışanlarımız da huzursuz etmekte olup iş barışını zedelemektedir. Hastanemizde ciddi bir hemşire açığı varken halen il sağlık müdürlüğü gibi valilik gibi kurumlara masa başına hemşire ebe görevlendirilmesi çalışanların devlete olan güvenini yıkmakta adalet ilkesi yara almaktadır ve maalesef bu siyaset ve bürokrasi eliyle yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Kara hekim yetersizliği ve uzman doktor ataması talebini de dile getirerek “Bazı branşlarda görülen hekim ihtiyacının giderilmesi için ilimiz milletvekillerinin Sağlık Bakanı ile görüşüp Aksaray’ın ihtiyacı olan uzman doktorların ve hemşire, ebe sağlık personeli eksikliğinin giderilmesi elzemdir. Çünkü çevre illerden nüfusumuz fazla olmasına rağmen sağlık personeli sayısı olarak çok gerideyiz. Lakin gün geçmiyor ki hastanemizden istifa eden, tayin zamanı tayin isteyip Aksaray dan ayrılan hekimlere ve sağlık personeline rastlamayalım. Doktoru, Hemşiresi Ebe’si neden Aksaray da çalışmak istemiyor neden tayin olup gitmek istiyor. Acaba neden? Nedenlerini araştırıp bir yolunu bulup sağlık personeline sahip çıkmak Aksaray’ın ve Aksaray’lının önceliği olmalı diye düşünüyoruz.

İl Sağlık Müdürü, Hastane Başhekimi ve yönetimi ayrıca idareci olan sendikacılar, siyasiler bu sorunun nedenlerine eğildiler mi? Şayet, buna sebep olanlar tesbit edilip gereği yapılmaz ise görünen o ki istifalar, tayin istemeler ve huzursuzluk devam edecek, ne yazık ki Aksaray ve Aksaraylı kaybedecek. Hastane içerisinde devam eden huzursuzluk sendikal ayrımcılık, eşitlik ve adalet ilkesinden yoksunluk devam ettiği müddetçe bu fırtınayı durdurmak zor olacak gibi. Devlet, kesinlikle gücünü bir takım gruplarla (vakıf, dernek, sendika) paylaşmamalı. Bu tarz yapılanmaların çalışanlar üzerinde baskı oluşturup, hastane koridorlarında cirit atmasına müsaade edilmemelidir. Yeni paralel çetelere izin verilmemelidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.