Dolar 32,3662
Euro 35,0212
Altın 2.326,21
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 18°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Aksaray’da şairlerden şiir şöleni

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen ‘Aksaray I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni’ne katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından şairler Aksaray’a geldi..

Aksaray’da şairlerden şiir şöleni
Aksaray Anadolu AŞ
27 Kasım 2017 21:14

Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen ‘Aksaray I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni’ne katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından şairler Aksaray’a geldi. Polis okulunda başlayan şölende şairler en güzel şiirlerini okudu. Şölende Türk edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre’nin hoşgörüsü bir kez daha anıldı.

Aksaraylı Şair Halk Ozanı İbrahim Düğer hazırladığı ve Rıfat Çakır sunduğu I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni, açılış programı Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezinde başladı.

Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ve polis okulu öğrencileri katıldı.

Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkez Müdürü Niyazi Turgay, ülkemizin ve Aksaray’ın yetiştirdiği şairleri Polis Eğitim Merkezinde ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Şölende, şairler kendi şiirlerini okurken dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Şiirler dinletisi arasında Aksaray Belediyesi müzik topluluğu konseri şölene farklı bir hava kattı.

Türk edebiyatının en büyük şairlerinden Yunus Emre anısına gerçekleşen ‘Aksaray I. Uluslararası Ihlara Vadisi Yunus Emre Şiir Şöleni’ kapanış programı ise Aksaray Kültür Merkezinde gerçekleşti. Buradaki programa Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Eğitim Bir sen Başkanı Murat Günaydın, Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan, Kırşehir Kent Konseyi Başkanı Tahsin Üçgül, Kırşehirli misafirler ve şiir sevenler katıldı.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, düzenlenen şölene şiirleriyle katkı sunan şairlere tek tek teşekkür etti.

Şölenin sonunda Kerkük’ten Şemsettin Kuzeci, İstanbul’dan Kadir Turan, Konya’dan Mehmet Saraçoğlu, Çanakkale’den Mustafa Berçin, Tokat’tan Rasim Yılmaz, Bingöl’den Hacı Gürhan, Denizli’den Arzu Kabukçu, Kırşehir’den Zübeyde Gökbulut, Sivas’dan Hasan Akar, Artvin’den Gülden Taş, Diyarbakır’dan Şehmuz Çiçek ve Ankara’dan Vedat Fidanboy’a plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Gece de Aksaray’ın yetiştirdiği şair ve halk ozanları, Yaşar Akbaş, İshak Pekgöz, Celalettin Satılmış, Bekir Coşkun, Mehmet Çil, Muzaffer Özdemir ve Mustafa Ünsal’a da plaket ve hediyeleri yine protokol üyeleri tarafından verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.