Dolar 32,5107
Euro 34,7339
Altın 2.488,90
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Aksaray’da Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Aksaray’daki Ulu Cami önünde toplanan yüzlerce kişi, Halep’te ve İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 44 kişi için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti..

Aksaray’da Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Aksaray Anadolu AŞ
12 Aralık 2016 17:30

Aksaray’daki Ulu Cami önünde toplanan yüzlerce kişi, Halep’te ve İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki terör saldırısında şehit olan 44 kişi için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.

Daha sonra 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda bir araya gelen grup, burada “Halep’i Açlıktan, İnsanlığı Utançtan Kurtar” pankartı açtı.

Aksaray Sivil Toplum Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, yaptığı açıklamada, Halep halkının çok zor günler geçirdiğini ve Türkiye’nin bu duruma sessiz kalamayacağını söyledi.

Aksaray’dan geçen yıl Suriye için 58 yardım tırının gönderildiğini anımsatan Dağdaş, bu sayının bu yıl daha fazla olacağından ümitli olduğunu aktardı.

Dağdaş, İstanbul’daki terör saldırısını da lanetleyerek, şunları kaydetti:

“Hain terör saldırısıyla yine canımız yandı. Türkiye’yi hedef alan bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Çok sayıda polis kardeşimiz ve sivil vatandaşımız hayatını kaybetti. Millet olarak, iş adamıyla, sanatçısıyla, sporcusuyla, esnafıyla, siyasetçisiyle, hep birlikte polisimizin destekçisiyiz. Bizim huzurumuz, güvenliğimiz ve geleceğimiz için canını feda etmekten kaçınmayan polisimizin her zaman yanındayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.