Dolar 32,3694
Euro 34,9629
Altın 2.325,75
BİST 9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Aksaray’da 361. kısa dönem 45 er, yemin etti

Aksaray Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunularak ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı..

Aksaray’da 361. kısa dönem 45 er, yemin etti
Aksaray Anadolu AŞ
4 Aralık 2015 19:06

Aksaray İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez yaptığı konuşmasında, asker üniformasının yüce Türk ulusunun şerefinin simgesi olduğunu her bir askerin Türk Silahlı Kuvvetlerinin birer aynası olduğunu söyledi.

Askerlik yeminin vatan ve millet sevgisi, namus ve şeref anlamına geldiğini belirten Ölmez “Bağımsızlığın sembolü olan şanlı bayrağımızın Silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve canınızı feda edeceğinize namus ve şerefiniz üzerine yemin edeceksiniz. Bu yemin vatan ve millet sevgisi vazife namus ve şeref anlamında olup dürüstlüğü,  emirlere mutlak itaatin ifadesi aynı zamanda kahraman Türk ordusuna mensup bir asker olduğunuzu kabul belgesidir. Askerlik süresince bu kutsal nöbet hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize gururla ve onurla devredeceksiniz” dedi.

Daha sonra temel eğitimini tamamlayan 45 asker, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu masaların üzerine el koyarak yemin etti.

Konuşmaların ardından birliğe ilk katılan jandarma er, atış ve eğitim faaliyetlerinde başarılı olan askerlere hediyeleri Vali Şeref Ataklı tarafından verildi.

Törenin ardından askerler Jandarma Marşını hep birlikte söyledi. Aileleriyle bir araya gelerek hasret gideren askerler yakınları ve arkadaşları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

361/1 Kısa dönem askerlerin yemin törenine Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, Baro Başkanı Levent Bozkurt, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan protokol üyeleri ve asker aileleri katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.