Dolar 32,3373
Euro 35,1899
Altın 2.246,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

Aksaray’da Suriyelilere ilişkin sorunlar ve ihtiyaçlar değerlendirildi

Aksaray’da bulunan Suriyeli göçmenlere ilişkin sorunların değerlendirilmesi, ihtiyaçların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması kapsamında Vali Aykut Pekmez başkanlığında ilgili Kurum Müdürleri, STK ve Dernek temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı..

Aksaray’da Suriyelilere ilişkin sorunlar ve ihtiyaçlar değerlendirildi
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ocak 2017 17:08

Aksaray’da bulunan Suriyeli göçmenlere ilişkin sorunların değerlendirilmesi, ihtiyaçların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması kapsamında Vali Aykut Pekmez başkanlığında ilgili Kurum Müdürleri, STK ve Dernek temsilcilerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Vali Aykut Pekmez’in yanı sıra İl Garnizon Komutanı J.Albay Gazi Demir, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, Aksaray Belediye Başkan Yardımcıları Güven Mermerkaya, Mustafa Karahancı, İlgili İl Müdürleri, STK ve Dernek Temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Aksaray Göç İdaresi Müdürü Hasan Ekecik; İlimizde toplam kayıtlı 1350 Suriyeli göçmen olduğunu belirterek bunların Aksaray’ın farklı bölgelerine dağınık halde yaşadıklarını belirtti.

İlk ve orta öğretim düzeyinde 124 Suriyeli öğrencinin olduğu ve normal sınıflarda herhangi bir sorun olmaksızın eğitim alındığı belirten Milli Eğitim Müdür Hacı Ömer Kartal, kimlik kartı alan her çocuğun evine en yakın okula yerleştirildiğini belitti. Toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Selami Hüner ve Garnizon Komutanı Albay Gazi Demir asayiş konusunda Suriyelilerin çok fazla sorun çıkarmadıklarını belirttiler.

STK Temsilcileri yardımlar konusunda kendi üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek, bu yardımların tek merkezden ve Kamu Kurumu tarafından yapılması durumunda daha etkili ve ihtiyacı olanlara daha hızlı ulaşılacağını belirttiler.

Vali Aykut Pekmez toplantıda yaptığı açıklamada Kurumların koordineli ve aktif iş birliği içinde çalışmasının uygun olacağını belirterek, Aksaray Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğünün ortak bir envanter oluşturarak bütün ihtiyaç sahiplerinin tek bir merkezden idare edilmesi ve bu merkezden ihtiyaç sahipleri belirlenerek yardımların ulaştırılmasının daha doğru olacağını söyledi.

Vali Aykut Pekmez, Sosyal Yardımlaşma Vakfı çatısı altında toplanan nakdi ve ihtiyaç sarf malzemelerinin doğru ve hızlı bir biçimde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda çalışmalara başlanması talimatını verdi. Vali Pekmez, sosyal yardımda bulunmak isteyen vatandaşların Sosyal Yardımlaşma Vakfı ile iletişime geçmelerinin faydalı olacağını belirtti.

-Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Sosyal Yardım hesap numarası-

Vakıflar Bankası Aksaray Şubesi (0177)
IBAN : TR42 0001 5001 5800 7262 9262 75

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.