Dolar 32,3347
Euro 35,1658
Altın 2.244,39
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaray’da TYP kapsamında 850 kişi işe alınacak

Aksaray’da Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 850 kişi işe alınacak.

Aksaray’da TYP kapsamında 850 kişi işe alınacak
Aksaray Anadolu AŞ
27 Şubat 2017 22:48

Aksaray’da Türkiye İş Kurumu (İŞ-KUR) tarafından Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında 850 kişi işe alınacak.

Aksaray’da İŞ-KUR tarafından istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek, bunlara geçici gelir desteği sağlamak üzere TYP düzenleniyor. Bu bağlamda, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce, kentteki belediyeler, müftülükler ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile toplamda 850 kişilik Toplum Yararına Program düzenlenecek.

Konuyla ilgili bilgiler veren Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut Akkuş,

“15/03/2017 – 10/09/2017 tarihleri arasında 6 ay süreyle gerçekleştirilecek Toplum Yararına Programa başvurular Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne 27/02/2017 – 03/03/2017 tarihleri arasında şahsen veya www.iskur.gov.tr adresinden yapılacaktır. Başvuruların fazla olması durumunda katılımcılar noter kurasıyla belirlenecektir. Genel şartlar ise TYP’ye başvuracak katılımcıların, İŞ-KUR’a kayıtlı işsiz durumunda olmaları; en az 18 yaşını tamamlamış olmaları; herhangi bir öğretim kurumunda öğrenci olmamaları (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç); emekli ve malul aylığı almamaları gerekmektedir. Ayrıca, bir kişi aynı gün başvuruları başlayan TYP’lerden yalnızca birisine müracaat edebilecektir. Başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP’lere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde (ADNKS) oturan kişilerden şartları sağlayan herkes başvuru yapabilecek, ancak bir kişi katılımcı olarak belirlenecektir. Seçim yöntemleri sonrası oluşan listelerde aynı adreste oturan kişilerden birden fazla kişinin isminin olması halinde; başvuranlardan Kuruma kayıt tarihi daha eski olana öncelik tanınacaktır. Kurum kayıt tarihlerinin aynı olması halinde ise başvuranlardan yaşı büyük olan söz konusu TYP’ye katılacaktır” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.