Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’da ücretsiz ben taraması yapıldı

Aksaray’da ücretsiz ben taraması yapıldı
Aksaray Anadolu AŞ
23 Mayıs 2019 02:08

Türk Dermatoloji Derneği ve Euromelanom iş birliği ile Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanan ‘Ücretsiz Ben Taraması’ gerçekleşti.

Avrupalı dermatologlar tarafından, deri kanserlerinde korunma ve erken tanının önemini vurgulamak amacıyla oluşturulan Euromelanom projesi kapsamında, projenin Türkiye ayağını yürüten Türk Dermatoloji Derneğince 20- 31 Mayıs tarihlerinde 22 ilde, 36 merkezde ücretsiz ben taraması yapılmaktadır. Türk Dermatoloji Derneği Başkanı ve Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Cildiye Doktoru Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, Türkiye’nin 2013 yılından itibaren her yıl mayıs ayı içinde düzenlenen bu projede yer aldığını ve Kampanya kapsamında gönüllü dermatologların 20 Mayıs -31 Mayıs tarihleri arasında 22 ilimizde hizmet veren 36 hastanede ücretsiz ben taraması yapacak.” dedi. Benlerin teşhisi konusunda bilgi aktaran Prof. Dr. Çalıkoğlu “Biz burada büyüyen, simetrisi bozulmuş, renk bütünlüğü olmayan benlere dikkat edeceğiz. Bazen çok sayıda beni olan insanlar bunu fark edemeyebiliyor. Diğer benlere göre simetrisi bozuk, renginde bozukluk olan, hızlı büyüyen değişik benleri dermatoskopi cihazı ile yakalamaya çalışıyoruz. Çünkü bu formdaki benler ileride kansere yani melanoma dönüşebilirler. Yani benler arasındaki çirkin ördek yavrusunu arıyoruz.” dedi.

Erken teşhisin hayat kurtardığına da işaret eden Çalıkoğlu, bu yıl 22 ilde, 36 merkezde yürütülecek projenin, bundan sonra her yıl Tüm Türkiye’de yürütülmesi için faaliyetlerini sürdüreceklerini de kaydetti.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan ‘Ücretsiz Ben Taraması’ uygulaması için farkındalık çalışmaları adına ‘Deri Kanserine Savaş’ ‘İlk larak beynimizde başlar’ sloganlarını taşıyan tshirtler kullanıldı ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Vatandaşların ücetsiz ‘Ben Taraması’ uygulamasına ilgi gösterdiği gözlemlendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.