Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’da uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor!

Aksaray’da uzman doktor sıkıntısı yaşanıyor!
Aksaray Anadolu AŞ
24 Ağustos 2019 00:44

Birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında da mağduriyet yaşayan Orta Anadolu halkı feryat ediyor. Vatandaşlar, il dışı sevklerin çok olmasını içlerine sindiremediklerini ifade ederek, sitem ediyor. Vatandaşlar, verdikleri oylara göre ters orantıda mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyor.

Bölgede yaşayan vatandaşlar uzman doktor olmaması sebebiyle muayene olamadığını ifade ediyor. Aksaray çok sayıda uzman doktor açığıyla ön plana çıkıyor.

Orta Anadolu bölgesinin illerinde yaşanan sağlık sorunları aşağı yukarı aynı. Daha çok önemli uzmanlık alanlarında ya doktor yok ya da yetersiz konumda. Nüfuslara göre orantılandığında doktor sayısı Türkiye ortalamasının en düşük olduğu iller yine Orta Anadolu illeri.

Birçok konuda olduğu gibi sağlık alanında da mağduriyet yaşayan vatandaşlar, verdikleri oyun karşılığını alamadıkları gerekçesiyle siyasileri eleştiriyorlar. Mağdur vatandaşlar, sürekli il dışına yapılan sevklerden çok yorulduklarını ve bu duruma bir son verilmesi gerektiğini vurguluyor. Daha çok iktidar milletvekillerinden medet uman halk, muhalefet ve iktidarın şehrin menfaatleri noktasında birlikte hareket etmelerini istiyor.

Konuyla ilgili görüşleri sorulan vatandaşlar, “Siyasilerden bazı hassas konularda parti içi vekil farkı, iktidar muhalefet farkı gözetmeden bölgenin ihtiyaçlarına çözüm bulunmasını istiyoruz. Üstelik bölge halkının sağlığı için hep birlikte bakanlığa gidilmesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullanıyor. Vatandaş, il farkı gözetmeksizin bölge milletvekilleriyle birlikte “Doktorumu istiyorum” çıkışının yapılmasını bekliyor. İllere göre eksik uzmanlık alanları birebir aynı olmasa da elzem olan uzmanların mutlaka temini gerekiyor. Son günlerde ortak sorunlarla boğuşan Orta Anadolu bölgesi sağlığını arıyor. Bu güne kadar mecliste gündeme gelmiş olan cümlelere bakıldığında acaba etkileşim olmuş mu bunu geçmişe bakarak anlamak mümkün.

Bakalım konuyla ilgili kim ne demiş:

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’in meclis konuşması ise şu şekilde: “400 bin nüfusu bulunan Aksaray’ımız da Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaklaşık üç haftadır kadın doğum hastalıkları doktoru bulunmamaktadır. Vatandaşlarımız perişan bir haldedir, kendilerini özel hastanelere sevk ettirmektedirler. Zaten ekonomik sıkıntı içerisinde bulunan vatandaşların özel hastanelerde tedavi olması mümkün değildir. Sağlık Bakanlığını buradan uyarıyorum: Bir an önce, 400 bin nüfusu bulunan Aksaray Araştırma ve Eğitim Hastanesine kadın doğum uzmanının gönderilmesi, en azından geçici görevle gönderilmesi elzemdir. Ayrıca en kısa zamanda hastane etrafındaki kokunun giderileceği söylendi en küçük bir hareket yok. Üstelik bu durum uzman doktorlarımızın il dışı tayin istemelerine sebep oluyor.”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, meclis oturumunda “Fedakârca çalışan doktorlarımız kapasiteleri üzerine çıkmak zorunda kalarak hasta muayenesi yapıyorlar. Acil müdahalede dahi hastalar saatlerce beklemek durumunda kalıyorlar. Çevre illerin hastanelerine sevk ediliyorlar. Mesela göz hastalıklarında doktor çok az. Vatandaş, üç dört ay öncesinden bile gün alamıyor. Vatandaşın deyimi ile “Otel gibi hastane” ama doktor ve çalışan açığı var.” demişti.

Kırşehir Milletvekili Metin İlhan TBMM meclisi gurubunda yaptığı açıklamada, “Aktif çalışan göğüs hastalıkları uzmanı 2, aynı şekilde göz doktoru sayısı da 3’tür. Üç yüz bin nüfusa sahip bir şehirde takdir edersiniz ki bu sayılar oldukça azdır. Sayın bakandan bir an önce Kırşehir’deki doktor açığını en aza indirmek için gereken adımları atmasını bekliyor ve rica ediyoruz. Zira bu konunun takipçisi olacağımız unutulmamalıdır.” demiş.

Orta Anadolu illerinin diğer illere nazaran her konuda geri kalmışlığı için çare arayan vatandaş, “Ne yapılacaksa birlikte yapılsın. Bölge halkı siyasetçisine de sahip çıkacaktır. Hepimiz bir bütünüz özellikle eğitim, sağlık ve ekonomik alanda birlikte çalışma kültürünü elde etmeliyiz.” diyerek sorumlulara mesaj verdiler..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.