Dolar 32,3397
Euro 35,1192
Altın 2.307,48
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Aksaray’da yaz Kur’an Kursları açıldı

Aksaray’da yaz Kur’an Kursları açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Haziran 2018 02:12

Aksaray’da yaz Kur’an kursları düzenlenen törenle açıldı.

Müftülük yanı Cemaleddin-i Aksaray’i Caminde gerçekleştirilen törene Vali Aykut Pekmez, İl Müftüsü Cemaleddin Bal, Defterdar Uğur Aslan müftülük görevlileri ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış töreninde konuşan Aksaray Valisi Aykut Pekmez, açılan kurslara büyük ilginin olduğunu belirterek Kur’an Kurslarında bütün kontenjanların dolduğunu söyledi.

Vali Pekmez: ‘Çocuklarımız hepimizin geleceği, amacımız çocuklarımızın vatanını, milletini, bayrağını seven dinine bağlı gençler olarak yetişmesi’ olduğunu belirtiği konuşmasında: “Elbette hepsinin iyi bir meslek sahibi olmasını istiyoruz. Ancak bunun yanında dinimizi doğru bir şekilde öğrenmesi de hepimizin amacı. Bu konuda en önemli görev Diyanet İşleri Başkanlığına dolayısıyla devletimize düşüyor.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı kontrolünde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından dini eğitim seti hazırlandığını çocuklar için faydalı olacağını düşündükleri eğitim setinin il genelinde bütün çocuklara dağıtılacağını aktaran Vali Pekmez; açılan Kur’an kurslarının hayırlı olması dileğinde bulunarak dağıtılan dini eğitim setlerinin anne babalar tarafından çocuklara mutlaka okutulmasını istedi.

Aksaray Müftüsü Cemaleddin Bal’da yaptığı konuşmasında özellikle 4-6 yaş grubu kurslara vatandaşların ciddi talebi olduğunu ihtiyaca göre yeni Kur’an kurslarının yapımı için hemen planlamalara başlayacaklarını söyledi.

Vali Aykut Pekmez’in katkı ve destekleri ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan eğitim setlerinin hediye olarak bütün çocuklara dağıtacaklarını ifade eden Bal; “Çocuklarımız gözümüzün aydınlığı, geleceğimizdir. Bu çocuklarımız dinini, diyanetini, milletini, ecdadını öğrensin bu şuurla büyüsün. Rabbimizden niyazımız budur. Gayretimizde bu yöndedir.” dedi.

Minik öğrencilerin ilahi söylediği törende daha sonra Aksaray Valiliği desteğinde hazırlanan Dini Eğitim Seti Vali Aykut Pekmez tarafından öğrencilere hediye edildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.