Dolar 32,5036
Euro 34,9620
Altın 2.430,61
BİST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Aksaray’dan Bayır-Bucak Türkmenleri’ne 4 tır yardım

Aksaray’da Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine Yardım için bir organizasyon düzenleyen Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığı, İnsani Yardım Vakfı (İhh) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Müsiad) ile birlikte Bayır-Bucak Türkmenlerine 4 Tır yardım gönderildi..

Aksaray’dan Bayır-Bucak Türkmenleri’ne 4 tır yardım
Aksaray Anadolu AŞ
16 Aralık 2015 18:12

Aksaray’da Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım için bir organizasyon düzenleyen AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile birlikte Bayır-Bucak Türkmenleri’ne 4 tır yardım gönderildi. Toplanan yardımlar 4 ayrı tıra yüklenerek Cumartesi Semt Pazarı’na getirildi. Burada düzenlenen törene AK Parti İl Başkan Yardımcıları, teşkilat üyeleri, MÜSİAD ve İHH yetkilileri katıldı.

Burada bir açıklama yapan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Eyüp Dağdaş, Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine yapılan yardımların hızla devam ettiğini belirterek, “Bugün AK Parti Merkez İlçe Başkanlığımız, MÜSİAD ve İHH tarafından yardımlar toplandı. Toplanan tırlar şimdi 4 ayrı tır’a yüklendi. Bu Tır’ların birisinde su, birisinde un ve diğer ikisinde de kömürler var” dedi.

AK Parti Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Kuddusi Bakar ise, “Bayır-Bucak’ta bulunan Türkmen kardeşlerimize kendi aramızda yardımlar topladık. Buradaki kardeşlerimize yardımlarımız sürekli olarak devam edecek. Hem kendi aramızda, hem de Aksaray halkıyla bütünleşerek istişareli bir şekilde çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bu gönderdiğimiz yardım Tır’ları diğer insanlarında iyi niyetine vesile olur” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından dua edilirken, duanın ardından da tırlar Suriye’ye gitmek üzere yola çıktı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.