Dolar 32,3400
Euro 35,0909
Altın 2.239,60
BİST 8.793,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’ın 30 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor!

İçme suyu için tarihi imza.. Dev Projede ilk kazma Temmuz ayı sonunda..

Aksaray’ın 30 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor!
Aksaray Anadolu AŞ
12 Temmuz 2016 18:07

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, daha önce Bağlıköy mevkiinde açılan 6 adet kuyulardan alınacak içme suyu, isale hatları ve yapılacak olan arıtma tesisleri ile ilgili projeyi onaylatarak kalkınma programına aldırıp ihale sürecini başlatmıştı.

20 Kilometrelik Aksaray İçme Suyu 1. kısım İsale hattı yapım işi için Ankara’da DSİ Genel Müdürlüğünde imza töreni düzenlendi. DSİ ile Müteahhit firma arasındaki yapım işi sözleşme törenine, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, DSİ Ankara İçme Suyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın, Yüklenici firma M. Arslan İnşaat Müh,Mim,Taah,San ve Tic. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ile DSİ Daire Başkanları ve yöneticiler katıldı.

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzun yaptığı açıklamada önümüzdeki 2 yıl içinde Aksaray’ın içme suyu probleminin çözüme kavuşacağını ifade ederek “İçme suyu meselesi Aksaray’da kronik bir hal aldı. Su meselesi çözümünü kısa, orta ve uzun vadede düşünmüştük. Sayın Bakanımızda bu konuyu çok yoğun ve sıkı takip ediyor. Geçen sene Aksaray’da 6 adet kuyu açmıştık. Bu kuyuların analizini yaparak şehre içme suyu kazandırmak için girişimlerde bulunmuştuk. Bu altı kuyunun birbirine bağlantı hatlarının devamında Bağlıköy mevcut. Kapitajın rehabilitasyonu sonrasında da bunun şehre ana isale hattı ile iletilmesi şehirdeki depoların yapılması bunların her biri ayrı bir iş. Sayın Başkan bunları Bakan beyden talep etmişti. Bakan beyde geçen yıl bunların talimatını vermişti. Şimdi bunlardan birinci kısım olan bu altı tane kuyunun birbirine bağlantı isale hatları 20 kilometrelik ana isale hattı, depolar ve Bağlıköy kapitajının rehabilitasyon yapılması işinin bu proje kapsamında projesi imzalanacak. Süresi 2 yıl kadar bir zaman ama inşallah daha erken bitirilmesini de bekliyoruz. 730 günün 30 gününü geçenlerde başlatmıştık. Seri bir şekilde bu proje kapsamındaki işleri elbirliği ile takip edeceğiz. Biz işin önünü açacağız.

Belediyemiz problemlerin hepsinde kendine düşen çözümü yerine getirecek. Devamında da ikinci kısım dediğimiz ve proje çalışmasını sürdürdüğümüz ikinci kısım proje çalışmamız devam ediyor. Ayrıca bu kuyulardan çıkan suyun arıtılması için bir arıtma tesisi gerekiyor. Onunda projesi bitme aşamasına geldi. Bu senenin sonuna kadar onunda inşaat ihalesine çıkacağız. İnşallah böylelikle önümüzdeki 2 yıl içinde Aksaray’daki orta vadeli içme suyu meselesini çözmüş olacağız.” dedi.

Başkan Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmada imzalanan yapım işi sözleşmesi ile ilgili şunları söyledi “ Ramazan ayı içinde yapmış olduğumuz görüşmelerde demiştik ki “ Bizim bayramımız olacak birisi Ramazan bayramı diğeri de su ile ilgili yapılacak protokol bizim için ikinci bir bayram olacak demiştik. Ben bu vesileyle bu işte emeği geçen başta Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu olmak üzere DSİ Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Uzun Beye, Daire Başkanı Şadiye Yalçın hanımefendiye ekibine ve kendi ekibime başkan yardımcıma, müdürlerime ve değerli arkadaşlarımla beraber emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 2,5 yıl önce vazifeye başladığım andan itibaren Aksaray’ımızın içme suyu meselesi bizim birinci gündemimizdi. Ne zaman çeşmeden içeceğimiz kalitede bir su akarsa o zaman bu gündemden düşecek diye bir söz vermiştik. Bizim bu doğrultuda göstermiş olduğumuz hassasiyete sizlerde DSİ olarak elinizden gelen desteği ve gayreti gösterdiniz bunun için bir kez daha Başta Sayın Bakanımız olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum.
Bu arada yüklenici firmanın sahibi olan Mehmet Arslan Bey yıllar önce Aksaray’da Kurşunlu Caminin yapımında Rahmetli babamla birlikte çalışmışlar. Dolayısıyla Mehmet beyde Aksaraylı sayılır. Bu vesileyle bu işi inşallah söylenen süreden daha kısa sürede yapacağına ben inanıyorum. Biz belediye olarak bize düşen kısmı inşallah en kısa sürede çözmek için uğraşacağız.

Bizim hedefimiz de üç kısımdan oluşan bu projenin iki ve üçüncü kısmını da hep beraber 2 sene içinde tamamlayıp, şehrimize kaliteli bir içme suyunun ulaşmasını sağlamaktır. Esas amacımız ve gayretimiz bu. Bu doğrultuda emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Bu müjdeyi de Aksaraylı halkımıza ikinci bir bayram hediyesi olarak götürdüğümden dolayı çok büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Yüklenici Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan ise bu işin yapımı konusunda güvence vererek “ Çok hayırlı bir iş üzerindeyiz. Ben Bayburt’luyum ama Aksaray benim ikinci şehrim. Aksaray’da bir usta stajyer mühendis olarak çalıştım. Helvadere göletinde ve Balcı göletinde çalıştım. Hatta bana 2 ayda asgari ücret ödediler. Bende 30 sene sonra borcumu ödemek üzere bu işi Cenabı Hak bize nasip etti. Değerli Bakanımız Veysel bey ile İSKİ’den tanışıyoruz. Onları hedefleri ve ufuklarına belediye başkanımızın arzu ve problemlerin çözümüne ve Genel Müdürlüğümüzün tavassutuna uygun bir şekilde en kısa, en teknik ve en uygun şekilde ikmal edeceğimizden emin olabilirsiniz. Bize güveninizi yarıda bırakmayacağız inşallah ”dedi.

DSİ Ankara İçme Suyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın ise Aksaray belediyesinin halkına karşı sorumluluk duyan bir belediye olduğuna dikkat çekerek “ Ben öncelikle ekibime çok teşekkür ediyorum. Projesinden başlayarak tatbikatında, arazisinde, ölçümüyle birlikte yatırım programına alınmasında proje tasdikinde ve bundan sonrada tatbikat aşamasında yapılacak olan ödemelerden dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Bundan sonrada başarılarının devamını diliyorum. Tabi burada Aksaray Belediyemizde hakikaten halkına karşı sorumluluk bilincinde olup

Bu projenin peşinde koşturan bir belediye. Haluk bey 2015 yılında ilk tanıştığımız belediye başkanlarından birisidir. Bir bayan olarak hanımlara da bu güzel haberi vereceğiniz için onur duyuyorum. Bu işin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından DSİ İçme Suyu Daire Başkanı Şadiye Yalçın ile Yüklenici Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arslan Aksaray için çok büyük önem taşıyan Aksaray İçme Suyu 1. kısım İsale hattı yapım işi sözleşmesini hayırlı olması dileği ile karşılıklı imzaladılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.