Dolar 32,3404
Euro 35,0988
Altın 2.239,16
BİST 8.807,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’ın içme suyu sorunu çözüme kavuşuyor

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, İngiltere’den döndükten hemen sonra ayağının tozu ile Aksaray basınıyla toplantı yaptı. Başkan Yazgı toplantıda hem İngiltere’de yaptığı çalışmaları hem de Aksaray’ın içme suyuyla ilgili müjdeyi basın mensupları aracılığıyla vermiş oldu..

Aksaray’ın içme suyu sorunu çözüme kavuşuyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ekim 2015 12:28

Kılıçaslan Parkı Nikâh salonu kültür kafe’nin yer aldığı tesiste düzenlenen toplantıya Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Başkan yardımcıları, ilgili daire müdürleri, cemiyet başkanları ile çok sayıda medya mensubu katıldı.

100 MİLYONLUK İÇME SUYU PROJEMİZ KALKINMA BAKANLIĞI TARAFINDAN İMZALANDI

Aksaray’ın içme suyu ile ilgili projenin Bakanlık tarafından imzalandığı müjdesini veren Başkan Yazgı “Bizim 1,5 yıldır uğraşmış olduğumuz ve elhamdülillah orta vadede hesap ettiğimiz bir iş 2 gün önce Kalkınma Bakanlığımızın imzası ile tamamlanmış oldu. Bu müjdeli haberi bütün Aksaray halkımızla paylaşmak istedim. Aksaray’ımıza hayırlı olsun inşallah.” dedi.

Kalkınma Bakanlığı tarafından imzalanan ve ihale aşamasına gelen projenin yaklaşık 100 milyon civarında olduğunu ifade eden Başkan Yazgı, şunları söyledi

“İçme suyu ile ilgili projemizin ilk aşaması DSİ de görevli proje mühendislerimizin yapmış olduğu çalışmalarda isale hattı, su depoları ve arıtma tesisi olmak üzere toplam 3 tane ana başlık var. Bu çalışmalar ve bunların fizibilite çalışması kaça mal olacağı ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. 2 hafta önce Kalkınma Bakanlığına uğradığımızda bunun net rakamlarının ne olabileceği konusunda görüşmelerimiz oldu. Yaklaşık 100 milyon civarında bir rakama tekâmül ettiği anlaşıldı. Ve içme suyuyla ilgili bu büyük projemiz çok şükür imzalanarak kalkınma programına alındı. İnşallah önümüzdeki aylarda ihaleye çıktıktan sonra ilk çalışmalarda bu vesileyle başlamış olacak. Bizim için en önemli aşama Kalkınma Bakanlığından imzanın çıkmasıydı. Allah çok şükür ki orta vade deki projemizi de bu şekilde gerçekleştirdik.”

Başkan Yazgı “Bu projenin imzalanması sürecinde emeği gecen özellikle Aksaraylı Bakanlarımız Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı Bakanımıza teşekkür ediyorum. Yine Kalkınma Bakanımız M. Cüneyd Düzyol’a ve Grup Başkan Vekilimiz İlknur İnceöz hanıma da çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz hep söylenen bir söz vardır “Bakanı olanın Bakanı olur” diye biz bunun canlı şahidiyiz. Bu işin planlanması programlanması devam ediyordu ama en son vurucu nokta yani bu işin Kalkınma bütçesine katılması noktası hakikaten Bakanlarımızın bir dokunuşuna ihtiyaç vardı ki bu nedenle iki bakanımıza özellikle teşekkür ediyorum. Onların gayretleri, destekleri ve takipleri, projenin üzerinde bu kadar durmaları ve titiz davranmalarından dolayı ben Aksaray halkımız adına onlara ayrıca teşekkür ediyorum.”

Yazgı, projenin detaylarını harita üzerinde göstererek basın mensuplarını bu önemli su projesi hakkında bilgilendirdi.

İNGİLTERE’DE 1 KASIM SEÇİMLERİNİN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLATTIK

Ak Parti Genel Merkezi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı tarafından İngiltere’ye gönderilen ve orada Aksaraylı vatandaşlarımızla 4 günlük çalışma programına da değinen Başkan Yazgı;

“İngiltere’de hemşerilerimizle görüşebilme fırsatımız oldu.1 Kasımda çok önemli bir seçim var. Bu seçimde muhakkak oy kullanılması gerektiğini ve bu oyun vatandaşlık görevi olduğunu buradaki hassasiyetimizi ve buradaki katılımın ne kadar yoğun olursa bizim memleketimize o kadar etkisi ve katkısı olacağını söyledik. Başka partilerin örgütleşerek ve birleşerek çalışma yaptıklarını ama bizim seçmenlerimizin seçimi nasılsa kazanırız diyerek sandık başına gitmediklerini özellikle 7 Haziran’da gördükten sonra genel merkezimiz böyle bir çalıma yapmış. Sadece İngiltere’de değil Avrupa’nın birçok ülkesinde bu çalışma faaliyetleri devam ediyor. Oradaki hemşerilerimize şunu söyledim beraber olursak Aksaraylılar çatısı altında bileşebilirsek bizim için daha iyi olur. Dünyanın neresinde yaşayan hemşerilerimiz varsa muhakkak bunlardan bizimde haberdar olmamız ve onların yapacağı planlara programlara bizlerin katılmak istediğini oradaki hemşerilerimize de ilettik. Dernek başkanları ile de görüşmelerimiz oldu. Bu seçimin ne kadar önemli olduğunu mutlaka oyların kullanılması gerektiğini söyledik.” dedi

Başkan Yazgı sözlerinin devamında “ Aksaray’ımız yurtdışında TV, İnternet ve gazeteler aracılığı ile çok iyi takip ediliyor. Bizi bizden daha iyi biliyorlar. Perşembe’den Pazara kadar 4 günde oy kullanacaklar. Onun için belli bölgelerde araçlar hazırlandı ve bunların hepsi teker teker duyuruldu. Ama yine de ihtiyaç olan olursa ulaşım noktasında eksik kalan olursa bizler Aksaray’da yurt dışındaki arkadaşlara iletmek suretiyle yardımcı olacağız. Orada bu işe sahip çıkmaları konusunda ben istirham ettim. Onlarda sağ olsunlar onlarda bizi kırmadılar hem maddi hem de manevi olarak bu işin başında olacaklarını söylediler. Buda bizim için güzel bir gelişme “ dedi.

Başkan Yazgı, İngiltere gezisinde kendisine eşlik eden Kastamonu Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen, Ak Parti Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanı Meryem Göka ve her konuda kendisine destek veren Büyük Britanya UETD Başkanı Muttalip Ünlüer, Erdal Yetimova, Recep Karapınar, Durmuş Nalbant ve Ihlaralılar dernek başkanı ve dernek üyelerine teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.