Dolar 32,3390
Euro 35,1195
Altın 2.238,65
BİST 8.760,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’ın ilk tematik parkı açıldı

Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve ‘Karabağ’ ismi verilen Tematik Park, muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Aksaray’ın ilk tematik parkı açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Temmuz 2017 18:09

Aksaray Belediyesi tarafından yaptırılan ve ‘Karabağ’ ismi verilen Tematik Park, muhteşem bir törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı,eşi Hasibe Yazgı, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci, başkan yardımcıları, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva açılış töreninde yaptığı konuşmada Azerbaycan’ın ve Türkiye’nin bir millet iki devlet olduğunu ifade ederek, “Sevincimizde aynı, acımızda aynı. Ve Karabağ her iki devletimizin de en önemli konularındandır, en önemli meselesidir” dedi.

“ERMENİ İŞGALİ ALTINDAKİ KARABAĞ TOPRAKLARI TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’IN KARDEŞLİĞİ BİRLİĞİ VE BERABERLİĞİ İLE İŞGALDEN KURTULACAK”

Milletvekili Paşayeva, Karabağ topraklarının birlik ve beraberlik içerisinde işgalden kurtulacağına işaret ederek “Aksaray, tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri olan bölgemiz. Bu güzel şehrimizde en güzel vatan topraklarımızdan olan ama bugün Ermenistan’ın işgali altında olan Karabağ’ımızın ismini taşıyan parkın ve anıtın açılışıdır. Bu dosta da düşmana da bir mesajdır. İlk önce büyüyen gençlerimiz, bakın bu parkta ne kadar genç var, çocuklar var, büyüyen çocuklar var. Onlar nereye gidiyoruz, nereye geliyoruz dediklerinde Karabağ Parkı’na diyorlar. Bu Karabağ artık, ‘Demek ki Karabağ bizim için çok önemli ki biz bu adı Aksaray’da en güzel parkımızda vermişiz’ diyecekler. Karabağ Anıtı’nın yanına geldiği zaman, ‘Bu ne anıtı’ diyecekler. Mutlaka oradaki levhalarda Karabağ’ı okuyacaklar. Karabağ’da yaşanan zulmü okuyacaklar. Azerbaycan Türklerine, Türk insanına yapılan soykırımları, Hocalı Soykırımı, diğer soykırımları okuyacaklar ve Karabağ ile bilgi sahibi olacaklar. Karabağ’ı daha da çok sahiplenecekler. Aynı zamanda bu düşmana da bir mesajdır. Azerbaycan ve Türkiye bir millet iki devlettir. Sevincimizde aynı, acımızda aynı. Ve Karabağ her iki devletimizin de en önemli konularındandır, en önemli meselesidir. Biz Karabağ konusunda, Karabağ topraklarımızın işgalden azad edilmesinde birlik beraberlik için bundan sonra da mücadelemizi devam ettireceğiz ve topraklarımızı işgalde kalmasına izin vermeyeceğiz. O yüzden de böyle parklar, böyle anıtlar, böyle toplantılar, dünyaya sesimizi duyurmak için de önemli mesajdır” dedi.

‘2 YAŞINDAKİ ZEHRA’NIN ACIMASIZCA KATLEDİLMESİNİ DÜNYA GÖRMEK İSTEMEDİ”

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, 2 Yaşındaki Zehra bebeğin Ermeniler tarafından katledilmesine dünyanın sessiz kaldığını ve görmezden geldiğini belirterek “Bundan birkaç gün önce Ermenistan askerleri 2 yaşındaki Zehra isminde bir çocuğu acımasızca katletti. Ama maalesef ki dünya yeteri kadar görmek istemedi, duymak istemedi. O yüzden ne yapacağız? Birlik beraberlik içinde sesimizi daha da çok duyuracağız. Gerçeklikleri daha çok duyuracağız ve birbirimize sahip olup davalarımızın arkasında beraber olacağız. Azerbaycan kökenli bir kardeşinizim Azerbaycan kadar Türkiye’de vatanımdır. Onun bir sorunu o benimde sorunumdur. Türkiye bizim kardeşimiz Azerbaycan Türkiye kadar vatanımdır. Acısı acımdır. Onun için beraber, hepimiz bu ruhta mücadele edersek gücümüz daha da artar. Bu bölgede buna ihtiyacımız var bugün. Bakın bölgemizde nasıl oyunlar kurulmuş, nasıl senaryolar yazılmış. Ama bu oyunlar baş tutarsa, bu oyunlar yürürse bunun bedelini kim öder? Biz öderiz, bizim insanımız öder. O yüzden bu oyunları durdurmak, bizim insanımızın, gençliğimizin vazifesi. Bunu da birlikte daha iyi durdurabiliriz, birlikte daha iyi haksızlıklarla mücadele eder, hakkımızı koruruz. O yüzden de bu gibi parkların, anıtların açılışı büyüyen genç nesillerimize birlik beraberliğin ne kadar önemli olduğunu da anlatır. Ben Aksaray Belediye Başkanımıza, belediye çalışanlarımıza ve tüm Aksaraylılara Azerbaycan adına çok teşekkür ederim” dedi.

“AZERBAYCAN HATIRLANSIN, KARDEŞLİĞİMİZ PERÇİNLENSİN DİYE PARKIMIZA KARABAĞ ADINI VERDİK”

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise konuşmasında günün anlam ve önemine dikkat çekerek “Böylesine güzel bir parkın böylesine güzel ve anlamlı bir isimle açılmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Karabağ Parkımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Azerbaycan milletvekilimiz yaklaşık 6-7 ay önce Aksaray’ımızı ziyaret ettiğinde belediyemize de uğramıştı. Ve o esnada biz tam bitmemiş olan parkımızı gezdirirken dedi ki, ‘Azerbaycan hatırlansın, Azerbaycan kardeşliğimiz bir kere daha perçinlensin. Buranın ismi Karabağ Parkı olsun’ demişti. Biz o önerisine ‘Başımızın üstüne’ dedik. O kadar sıcak, o kadar olumlu geldi ki bize Parkımızın adını Karabağ yaptık. Girişe de Karabağ Anıtı’nı koyduk. Bu sadece Karabağ’da yetişen bir çiçek. O Karabağ’ın özgürlüğünü sembolize eden bir çiçek.” dedi

“DÜNYADAKİ 300 MİLYON TÜRK KARDEŞTİR”

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, “Bizim amacımız şu. Tek millet iki devletiz. Türk’ün Türk’ten başka dostu yok. Tüm dünya da 300 Milyon’a yakın Türk nüfusu var ve bunların önce bir arada kardeşçe olması lazım ki, sonra diğer birliktelik bütündelik sağlanabilsin. Bunun adımını da biz burada, Aksaray’da bu bilinci, bu anlayışı daha çok anlatmak maksadıyla bu parkımıza böyle bir isim verdik. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Karabağ Tematik Parkı protokol ve davetlilerin kurdele kesimi ile gerçekleştirildi.

Azerbaycan Devlet Sanatçısı Aybeniz Haşimova,İlham Askeroğlu, Aynişan Quliyeva ve sanat akademisi öğrencisi Nejat Ganiyif sahne aldı. Azeri sanatçılar söyledikleri birbirinden güzel şarkılarla meydanı dolduran binlerce vatandaşa unutulmaz bir konser verdiler.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milletvekili Mustafa Serdengeçti ve Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Gizlenci tarafından sanatçılara plaketleri verildi.

AZERBAYCAN MİLLETVEKİLİ GANİRE PAŞAYEVA’YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI VERİLDİ

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Belediye Meclisinin aldığı karar ile Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’ya fahri hemşerilik beratı verdi. Milletvekili Paşayeva Aksaraylıların hemşerisi olmaktan Gurur duyacağını söyledi.

AZERBAYCAN DEVLETİNDEN BAŞKAN YAZGI’YA ANLAMLI ÖDÜL

Azerbaycan Ganire Paşayeva’ya ise Aksaray’a yaptığı Karabağ parkından dolayı Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’ya Azerbaycan devleti ve kendi şahsı adına ödül ve belgeler verdi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Azerbaycan hükümetine ve Milletvekili Ganire Paşayeva’ya vermiş oldukları ödül ve belgeler için teşekkür etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.