Dolar 32,3379
Euro 35,1346
Altın 2.240,65
BİST 8.716,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaray’ın uluslararası göç verileri açıklandı

Aksaray’ın uluslararası göç verileri açıklandı
Aksaray Anadolu AŞ
26 Temmuz 2019 00:01

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nevşehir Bölge Müdürlüğü tarafından yurt dışına göç rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı uluslararası göç istatistiklerine göre, 2018 nüfusu 412 bin 172 olan Aksaray’da yurtdışından 5 bin 419 kişi göç ederken, 2 bin 576 kişi de yurt dışına gitti.

Türkiye’den göç eden nüfusun illere göre dağılımına bakıldığında ise 113 bin 430 kişi ile İstanbul’un en fazla göç veren il olduğu görüldü. İstanbul’u sırasıyla 28 bin 410 kişi ile Ankara, 18 bin 408 kişi ile Antalya, 16 bin 789 kişi ile Gümüşhane ve 13 bin 468 kişi ile İzmir izledi.

AKSARAY EN FAZLA GÖÇ ALAN 17’İNCİ İL

Aksaray uluslararası göç edenler sayısı bakımından iller sıralamasında 17’inci sırayı aldı. Türkiye’de en fazla sayıda yabancı göçü alan 50 şehir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, Samsun, Mersin, Sakarya, Kayseri, Konya, Yalova, Eskişehir, Hatay, Adana, Muğla, Gaziantep, Aksaray, Afyonkarahisar, Trabzon, Kocaeli, Denizli, Şanlıurfa, Balıkesir, Çorum, Bolu, Aydın, Yozgat, Çanakkale, Kırşehir, Nevşehir, Kütahya, Ordu, Manisa, Kahramanmaraş, Isparta, Düzce, Sivas, Tekirdağ, Kastamonu, Amasya, Burdur, Uşak, Kırıkkale, Zonguldak, Giresun, Mardin, Karabük, Çankırı, Tokat ve Erzurum olarak açıklandı.

AKSARAY EN FAZLA GÖÇ VEREN 24’ÜNCÜ İL

Aksaray Türkiye’den en gazla ülke dışına göç veren 24’üncü şehir oldu. Türkiye dışına en gazla göç veren 50 il, İstanbul, Ankara, Antalya, Gümüşhane, İzmir, Bursa, Samsun, Mersin, Konya, Gaziantep, Muğla, Hatay, Sakarya, Adana, Yozgat, Kocaeli, Eskişehir, Yalova, Kayseri, Çorum, Kahramanmaraş, Afyonkarahisar, Denizli, Aksaray, Şanlıurfa, Aydın, Uşak, Balıkesir, Trabzon, Çanakkale, Ordu, Sivas, Kütahya, Manisa, Kırşehir, Mardin, Isparta, Tekirdağ, Zonguldak, Tokat, Kırıkkale, Çankırı, Giresun, Elazığ, Bolu, Malatya, Kastamonu, Adıyaman, Nevşehir ve Diyarbakır olarak sıralandı.. (haberaksaray.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.