Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
BİST 8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Aksaraylı Öğretmen 21 yıldır Yüksekova’da gönüllü öğretmenlik yapıyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 21 yıldır görev yapan Aksaraylı İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız, gönüllü olarak geldiği ilçeden bir daha ayrılmadı..

Aksaraylı Öğretmen 21 yıldır Yüksekova’da gönüllü öğretmenlik yapıyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Kasım 2017 13:12

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 21 yıldır görev yapan Aksaraylı İngilizce öğretmeni Orhan Yıldız, gönüllü olarak geldiği ilçeden bir daha ayrılmadı.

21 yıldır ilçede görev yapan öğretmen Yıldız, akademik başarılarının yanı sıra sosyal kişiliği ve verdiği eğitimle bölge halkının büyük takdirini topluyor. İlerlemiş yaşına rağmen her yıl çok sayıda lise öğrencisini üniversite hayalleriyle buluşturan Yıldız, eğitim alanında yaptığı başarılarını bir klasik haline çevirmiş durumda. İlçe sakinleri tarafından tanınan ve sevilen Yıldız, idareci olmak yerine öğrencilere eğitim vermeyi seçti. İlçedeki İsmet Alkan Anadolu Lisesi’nde görevli olan Yıldız, öğrencileri tarafından da çok seviliyor.

Kişiliğinin tabiatında duyarlı bir insan olduğunu vurgulayan Yıldız, birlik ve beraberliğe önem verdiğini ifade ederken; kuzeyden güneydoğuya, batıdan doğuya memleketin tüm insanının değerli olduğunu belirtti. 1997 yılında sıkıntılı bir süreç yaşayan bölgeye geldiğini dile getiren Yıldız, fedakarca davrandığını ve Yüksekova’da hizmet vermek istediğini söyledi.

21 yıldır Yüksekova’da

İlçeye gönüllü geldiğini ve mutlu olduğunu ifade eden Yıldız, 21 yıldır Yüksekova’da yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İnsanlarımızın destekleri, ilgisi, samimiyeti, yardımlarıyla çalışıyorum ve geçen yıllar içerisinde çok güzel işler yaptık. Verimli geçen çalışmalarla, başarılı işler yaptık ve çok sayıda arkadaşımızı üniversiteye yolladık. Çoğu da mezun oldu. Şu anda çoğu okulda kendi arkadaşlarımızı görmek mümkün ve biz onlarla da gurur duyuyoruz. Yaptığımız işin önemi, kutsiyeti bilinmeli ve bunun farkında olunmalı. Yani öğretmenlik başka hiçbir işe benzemiyor. Mutlaka her işin kendine göre özelliği, hassas noktaları var. Öğrencilere; samimiyet, fedakar ve sevgiyle yaklaşılması gerekiyor. Biz çalışalım, çabalayalım, üretelim, başarılı olalım, sonra diğer değerler de kendiliğinden ortağı çıkacak diye düşünüyorum. Yani sadece beylik sözlerle, ‘öğretmenlik kutsaldır, öğretmenlik önemlidir’ demekle olmuyor. Sınıfa giren öğretmenin, hazırlıklı girmesi lazım, öğrencisiyle ilgilenmesi lazım, duyarlı olması lazım, emek vermesi lazım, başarılarla sonuçların ortaya koyabilmesi, görmesi ve göstermesi lazım. ‘Süremi doldurayım, defterimi imzalayayım, formaliteye uyayım, sonra ben görevimi yaptım neden olmuyor’ gibi basmakalıp sıradan bir mazerete sığınmak doğru değildir. Böyle yaparsak öğrenci de memnun olmuyor, veli memnun olmuyor, başarı gelmiyor. Yani bize, mesleğimize önem verelim. Önce kendimize saygı duyalım.”

“Vatanımın bir parçasındayım”

Öğrencilerinin kendisine verebilecek en büyük hediyelerinin hayat yolunda sağlıklı bir şekilde ilerlemeleri, donanımlı, üretken, yapıcı, sevip ve koruyan bireyler olarak topluma katılmaları olduğunu ifade eden Yıldız, “Yüksekova’daki görevime inşallah devem edeceğim. İnsanımdan memnunum. Herhangi bir şikayetim yok. Vatanımın bir parçasındayım. Kendi insanımla içi içeyim, yani güneş doğsa hepimiz için, yağmur yağıyorsa hepimiz için. Ben insanım, devletimin ilgisi, yardım desteği, duyarlı insanlar sayesinde daha çok işler yapacağım. Daha çok başarılı çalışmalara imza atacağımı düşünüyorum. Güzel bir geleceğe inanan, kendinize, işinize sahip olun. İş ahlakı, sorumluluk duygunuz olsun. İnsanları sevin, samimi olun, dünya fanidir. Geride eser bırakın, en önemli olan şey budur” diye konuştu.

Orhan hocalarından memnuniyetlerini ifade eden öğrencilerinden Özlem Karataş ise Orhan Yıldız’ın sürekli öğrencilerini düşündüğünü ifade ederek, “Orhan hocayı 4 yıldır tanıyoruz. 2 yıldır derslerimize giriyor. Dersler çok verimli geçiyor. Sürekli özlü sözler söylüyor ve bizleri derse teşvik ediyor. Çok iyi bir insandır kendisi. Bize kendi parasıyla kitap alıyor. Sadece kendisi düşünmüyor. Sürekli öğrencilerini seviyor ve onları düşünüyor” dedi.

Öğrencilerinden Burhan Doğan ise Orhan Yıldız’ın çok iyi ders anlattığını ifade ederek, her yıl dil bölümü öğrencilerinin tümünü üniversiteli yaptığını ve kendilerinin bu konuda çok avantajlı olduğunu kaydetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.