Dolar 32,3361
Euro 35,2001
Altın 2.247,23
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Aksaraylı Şehit Enes Demir gazilik unvanını reddetmiş

Diyarbakır’da Sur’da şehit olan 2 asker Ankara Kocatepe Camii’nden gözyaşlarıyla uğurlandı..

Aksaraylı Şehit Enes Demir gazilik unvanını reddetmiş
Aksaray Anadolu AŞ
22 Şubat 2016 00:42

Diyarbakır Sur’da şehit olan Piyade Üsteğmen 27 yaşındaki Enes Demir ve Piyade Astsubay 24 yaşındaki Doğukan Tazegül için Ankara Kocatepe Camii’nde tören düzenlendi.

Öğlen namazının ardından düzenlenen cenaze törenine Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, kuvvet komutanları, askerler, şehitlerin yakınları katıldı. Tören alanına alınmayan bazı vatandaşlar, güvenlik görevlilerine nüfus cüzdanlarını göstererek tepkilerini dile getirdi. Başbakan Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, şehit yakınlarının yanına giderek taziyelerini iletti.

Cenaze namazında şehit askerlerin babaları güçlükle ayakta dururken namaz sonrası Başbakan Davutoğlu, şehit Üsteğmen Demir’in babası Ahmet ve şehit Astsubay Tazegül’ün babası Yener’in elini bir an olsun bırakmadı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve İçişleri Bakanı Efkan Ala çelenk gönderdi.

2 AY ÖNCE GAZİLİK UNVANINI REDDETMİŞ

Aksaraylı Şehit Üsteğmen Enes Demir’in iki ay önce Cizre’de çıkan bir çatışmada yüzünden yaralandığı ancak gazilik beratını, “Bu kadar yarayla gazi olunmaz” diyerek reddettiği ortaya çıktı. Devre arkadaşları şehit subayın ardından, “Devremizin en iyi subayıydı. O örnek bir askerdi” diye gözyaşı döktü.

EVLİLİK HAYALİ KURUYORDU

Şehit Enes Demir’in Hollanda uyruklu kız arkadaşı Eliana ile evlilik planları yaptığı ve birkaç ay sonra evlenmeyi düşündüğü de öğrenildi. Eliana, siyah başörtüsüyle törene katılarak, gözyaşı döktü.

Şehit Üsteğmen Demir’in anne ve babasının feryatları, törene katılanların yüreklerini dağladı. Şehit babası Zekeriya Demir, Kocatepe Camii’ne girdiği sırada, “Ben şehit babasıyım. Sarı saçlım, sarı sakallım. Gururluyum kardeşlerim. Dimdik gitti ve girdi o binaya” diye feryat etti.

Şehidin annesi Meliha Demir de Türk bayrağına sarılı tabutların geçirilişi sırasında, “Bayrak yakışmış bakın, ne güzel olmuş benim oğluma, yiğidime. Paçavra parçası yok, bayrak var bayrak. Al kırmızı şerefli Türk bayrağı var üzerinde. Paçavrayla değil şerefli bayrağıyla gitti. Dimdik ayaktayım. Kimse koluma bile girmedi. Evladım hakkını helal et” dedi.

Şehitler Demir ve Tazegül’ün cenazeleri, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.