Dolar 32,3396
Euro 35,1060
Altın 2.238,79
BİST 8.859,55
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

‘Al götür, oku getir’ kitap okuma kampanyası Aksaray’da başladı

KOP Okuyor Projesi kapsamında Aksaray Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Al Götür,Oku Getir” sloganı ile başlatılan kitap okuma kampanyası büyük ilgi görüyor.

‘Al götür, oku getir’ kitap okuma kampanyası Aksaray’da başladı
Aksaray Anadolu AŞ
24 Mart 2017 23:53

KOP Okuyor Projesi kapsamında Aksaray Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Al Götür,Oku Getir” sloganı ile başlatılan kitap okuma kampanyası büyük ilgi görüyor.

Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca onaylı kitapların yer aldığı dolaplar okuma dolapları Emekliler Dinlenme evi, Ulu Camii önü ve insanların yoğun olduğu Otobüs Terminalinde vatandaşların hizmetine sunuldu.

Emekliler Dinlenme Evinde düzenlenen törene, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Milli Eğitim Müdürü H. Ömer Kartal, Başkan Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri ve emekliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal yaptığı konuşmada projenin içeriği ve hedeflerinden bahsederek “KOP okuyor projesi kapsamında belediyemizle iş birliği içerinde Aksaray’da kitap okuma kampanyası başlatıyoruz. KOP okuyor projesi dâhilinde ‘Al Götür, Oku Getir’ sloganıyla vatandaşlarımıza kitap okuma farkındalığı oluşturmak istiyoruz. Bu proje KOP tarafından finanse ediliyor. 26 Bin liralık bir projedir.

Aksaray’da da belediyemizin uygun göreceği farklı noktalara Millî Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca onaylı kitapların yer aldığı dolapları bırakarak vatandaşlarımızın kitap okumalarını sağlayacağız. Kitap koyacağımız bölgeler Emekliler Dinlenme evi, Ulu Camii önü ve Şehirlerarası Otobüs Terminalinde kurduğumuz stantlardan yapıyoruz.”

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise içinde bulunduğumuz teknoloji çağında okuma alışkanlığı ve kültürünün sürdürülebilir olması için bu projeye destek verileceğini belirterek “KOP ile birlikte geçekleştirilen bu proje, okuma konusunda hakikaten bir farkındalık oluşturuyor. Okumak, teknoloji çağında daha fazla önem kazanıyor çünkü bilgisayarın, telefonun hâkim olduğu bir çağda; her yaştan insanımızın okumaya yönelmesi ve okuma alışkanlığı edinmesinden daha güzel bir şey olamaz. İnsanlarımız yoğun olduğu yerlere kitaplarımızdan koyarız talep olursa kitap bıraktığımız noktaları artırabiliriz” şeklinde konuştu.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu Kop’un ‘Al Götür, Oku Getir’ projesinin çok anlamlı olduğunu ve okumanın önemine değinerek burada emeği geçen herkese teşekkür etti.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu ile Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, emeklileri tek tek ziyaret ederek, hem onlarla sohbet etti hem de kitap okumanın faydasından bahsetti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.