Dolar 32,3229
Euro 35,1696
Altın 2.240,70
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Alaboyun’dan sert açıklama: Aksaray’da yanlış işler var!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, yerel bir TV’de yaptığı konuşmada Aksaray ve Ak Parti Aksaray Teşkilatı ile ilgili ciddi eleştiriler yaptı ve sert uyarılarda bulundu..

Alaboyun’dan sert açıklama: Aksaray’da yanlış işler var!
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mayıs 2016 03:39

Ak Parti Aksaray eski Milletvekili, 62. Hükümet’in Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı ve mevcut bakan yardımcısı Ali Rıza Alaboyun, Aksaray’da bir yerel TV de yaptığı konuşmada çok ciddi eleştiriler ve sert uyarılarda bulundu. Alaboyun, “Mevcut vekillere ayıp olmasın diye uzak durunca burası şirazeden çıkmış” dedi.

Alaboyun çıktığı canlı yayında son 1 yıl içerisinde Aksaray’da rahatsız edici bazı olayların ciddi boyutlara vardığının altını çizerek, yaşanan olayların Ak Parti’ye ciddi zararlar verdiğini söyledi. Milletvekilliği görevi bittikten sonra Aksaray Milletvekilleri’ne olan saygısından ve siyasi anlayış gereği Aksaray’ın içişlerine karışmamaya özen gösterdiğini belirten Alaboyun, bazı olayların rahatsızlık boyutlarının ciddi anlamda yükseldiğini belirterek, bu olaylarda bazı partililerin ve parti adına hareket ettiklerini söyleyenlerin isimlerinin ön sıralarda olmasının kabul edilemez olduğunun da altını çizdi.

Aksaray’da parti adına yaşananları ve iddia boyutunun ötesine geçen olayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da bizzat aktardığını belirten Ali Rıza Alaboyun, “Burayı çok boş bırakmışız. Bundan sonra bu boşluk yaşanmayacak” diyerek Ak Parti’nin Aksaray Siyaseti’ne yine yoğun olarak dahil olacağının net mesajını verdi.

Çıktığı canlı yayında özellikle sağlık ve hastane konusuna değinen Alaboyun; “Çok sağlıklı bir hastane bırakmıştık. Şimdi ise çok sağlıksız bir hastane var” sözleriyle de başta hastane yöneticileri olmak üzere hastanenin ve hizmetlerin bu hale gelmesine katkı verenleri ve seyirci kalanları da eleştirdi.

Partili olup olmadığı bile belli olmayan bir kişinin Aksaray’da Ak Parti üzerinden siyaseti ve siyaset kanalıyla da ticareti dizayn etmeye kalkıştığını, paranın gücüyle siyaset üzerinde tahakküm kurmaya çalıştığını, bunu da oturduğu kalktığı yerde ulu orta anlatmaktan zerre kadar çekinmediğini söyleyen Alaboyun, “Bunlar partimize zarar verecek şeyler. Bunları da sayın Cumhurbaşkanımıza ve sürekli görüştüğümüz, beraber olduğumuz Bakanım Berat Bey’e bizzat ilettim. Çünkü, kuruluşu aşamasından itibaren içerisinde bulunduğum ve katkı verdiğim partimin en ufak şekilde zarar görmemesi benim için her şeyden önemlidir. Ve son 1 yıldır yaşananları gördükten sonra da kesin olarak bundan sonra daha fazla insiyatif alma kararı verdim. Artık herkes çok iyi bilsin ki, bundan böyle Ali Rıza Alaboyun sık sık Aksaray’da ve siyaset arenasında var” diyerek Aksaray siyasetine yeniden faal olarak döndüğünün mesajını verdi.. (GündemAksaray)

YORUMLAR

  1. hakan dedi ki:

    il başkanı ile ilgili bir çok iddia var ortalıkta. bunlar incelenmelidir.