Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcılığına tekrar atandı

Bir önceki hükümet döneminde de aynı görevi yürüten Ali Rıza Alaboyun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığına yeniden atandı..

Ali Rıza Alaboyun Bakan Yardımcılığına tekrar atandı
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mayıs 2016 18:44

65. Hükümet’in kurulması ve kabinedeki bakanların belirlenmesinin ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yerini koruyan Berat Albayrak’ın yardımcılığına yeniden AK Parti Aksaray eski Milletvekili ve 62. Hükümet de Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı yapan Ali Rıza Alaboyun, atandı. Atama Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ali Rıza Alaboyun Kimdir?

İTÜ Maden Fakültesini bitiren Alaboyun, daha sonra Amerika’da The Pennsylvania State University’de cevher hazırlama ve mühendislik yönetiminde yüksek lisans yaptı. MTA ve Maden İşleri Genel Müdürlüğünde çalıştıktan sonra Etibank Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2002, 2007 ve 2011 yıllarında yapılan genel seçimlerde AK Parti’den Aksaray milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcılığı, Belçika Dostluk Grubu Başkanlığı, 2002-2011 yılları arasında NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği görevlerinde bulundu. 2011 yılından itibaren NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Başkanı oldu. 2015 yılında kurulan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan seçim hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görevlendirildi. 1 Kasım 2015 seçimlerinden sonra kurulan ikinci Davutoğlu hükümetinde ise 17 Aralık 2015 tarihi itibariyle Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan yardımcılığı görevini üstlendi. Binali Yıldırım tarafından kurulan 65’inci hükümette de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcılığı görevini üstlendi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.