Dolar 32,5515
Euro 34,8962
Altın 2.426,31
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 31°C
Az Bulutlu
Aksaray
31°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 25°C
Paz 25°C

Altınsoy’dan çiftçilere müjdeli haber!

Altınsoy’dan çiftçilere müjdeli haber!
Aksaray Anadolu AŞ
29 Eylül 2018 00:22

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Hazine ve Milli Emlak’a ait arazilerde üretim yapan çiftçilere müjdeli haberi verdi.

Hazine ve Milli Emlak’a ait arazilerde ecri misil ödeyerek üretim yapan çiftçilerin desteklenmesini amaçlayan uygulama hakkında açıklamada bulunan AK Parti İl Başkanı Altınsoy “Ecri misil ödeyen çiftçilerimizin, ecri misil miktarının yarısını ödemeleri gerekiyor. Ecri misil ödeyerek üretim yapan çiftçilerimiz 18 Kasım’a kadar başvurmaları gerekiyor” dedi.

Milli emlak arazisini kullanacak olan çiftçilere tarımsal desteklerinde verileceğini belirten Başkan Altınsoy, “Yeni düzenlemeyle 31 Aralık 2017 tarihinden önce 3 yıl süreyle Hazine ya da Milli Emlak arazisini kullanan çiftçilere 10 yıllığına resmi kiralama sözleşmesi yapılıyor. Ancak sözleşme yapılması için geçmiş döneme ait ecri misil borcu olmaması gerekiyor. Çiftçiler, kira ödemelerini de ürünlerini sattıktan sonra yapacak. Bu şartlara uyan çiftçilerin ucuz kredi, tarım sigortası ve tarımsal desteklerden de yararlanması mümkün” ifadelerine yer verdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.