Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Amacımız 80 milyonu bayram sofrasında buluşturmak

Amacımız 80 milyonu bayram sofrasında buluşturmak
Aksaray Anadolu AŞ
9 Haziran 2018 02:18

İyi Parti Aksaray Milletvekili adayları  ve İl Başkanı ve Merkez İlçe başkanı ile Parti teşkilatları Sultanhanı İlçesini ve Yeşil Tömek Köyünü ziyaret ettiler.

İYİ Parti 1. Sıra Milletvekili adayı Ayhan Erel halkla konuşması esnasında’’ Sultanhanı İlçesi bizim sıkça geldiğimiz ve sorunlarını yakından bildiğimiz bir ilçemiz. Sultanhanı yeni ilçe oldu çok gecikmiş bir karardı, oysa Sultanhanı ilçe olmayı çokdan haketmişti. Sultanhanında çözülmesi azil olan problemler var. Tarımla uğraşan bir ilçemiz yer altı sularının bulunma seviyesi gün geçtikçe iniyor, yirmi, yirmibeş kilometre ötemizde doğalgazı depolamak için oradaki tabakayı eritmek adına Hirfanlı barajından su getirdiler ve o suyu kullanıyorlar.Elin Çinlisi bizim ülkemizde bunu yapabiliyorsa dağları delen,denzleri doldurup havaalanı yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti isterse çölü bile doldurup bağ yapar, Kızılırmaktan ne kadar su lazımsa getirebilir. Fakat bunu yapabilmesi için devletin elini masaya vuran ve bunu talep edip Cumhurbaşkanına ileten Milletvekilleri gerekli’’ diyerek sorunlara neden çözüm bulmadığının altını çizdi.

İyi Parti İl Başkanı Özhan Türemiş ise konuşmasında ‘’ Genel başkanımız Meral Akşener hanımefendi normalde 100bin imzaya gerek kalmadan kurulmuş olan grup il Cumhurbaşkanı adayı olabiliyordu. Lakin 4 saat içerisinde 100 bin imza toplayarak halkın kendisine göztermş olduğu teveccühü kanıtladı ve o şekilde Cumhurbaşkanı adayı olmayı tercih etti. Yani demek istedi ki ‘’ ben yola çıkarken milletime söz verdim sözümün eri bir liderim ve imzaları toplayıp öyle yola çıkarım’ bu bile Cumhurbaşkanı adayımıza güven duyulması ve oy verilmesi için terlidir. Hedefimiz Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendiyi Cumhurbaşkanı yapmak, Aksaray’ın dört milletvekili sandalyesinide İYİ Parti adayları ile doldurmak. Partimizin amlemi olan güneş aynı zamanda güneşi simgeler, amblemimizde ki güneş gibi güvenilir bir Cumhurbaşkanı adayına ve Milletvekili adaylarına sahibiz. Sizlerin de destegini bekliyoruz, amacımız 80 milyonu bayram sofrasında buluşturmak’’ dedi. Yine Jeoloji Mühendisi olan Türemiş yer altı suları ile ilgilide ‘’ yeraltı suları çekilmiş durumda, önceleri otuz kırm metreden almış olduğunuz suları şuan yetmiş,seksen, yüz hatta bölgeye göre yüzelli metreden su alıyorsunuz aldığınız su tuzlu su, üç beş yıl içerisinde çektiğiniz su mahsullerinizi yakacak ve siz üretim yapamaz hale gelecesiniz. Konuya Tarım Bakanlığının el atıp acil önlem alması gerekmektedir’’ dedi.

Vatandaşlarda İYİ Parti Milletvekili adayı Ayhan Erell ve İl Başkanı Özhan Türemişle aynı fikirde olduklarını, bu gidile yakın gelecekte kendiliklerinen tarımı bırakmak zorunda kalacaklarını ifade ederek, ümidimiz İYİ Partinin iktidar olması ve bu sorunlarımıza çözüm bulması dediler.. (HaberAksarayCom)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.