Dolar 32,3777
Euro 35,0535
Altın 2.326,80
BİST 9.091,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Anadolu Mektebi Yazar Okuma Programları devam ediyor

Anadolu Mektebi Yazar Okuma Programları devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
8 Aralık 2018 02:17

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi Mustafa Kutlu” paneli düzenledi.

Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Aksaray Valisi Ali Mantı, Eski Tarım Bakanı ve Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Okul Müdürü Orhan Avan, Anadolu Mektebi Aksaray Koordinatörü Ayşe Karaman, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Aksaray Valisi Ali Mantı yaptığı konuşmasında; yanlışların bilgisizlikten yapıldığını söyledi. İnsanların dünyada kesin olarak değiştireceği şeyin kendisi olduğunu ifade eden Vali Ali Mantı; “Millet olarak kendimizi değiştirmek zorundayız. İlmin ışığında kendimizi yeniden gözden geçirmemiz lazım. Tarihimize tefekkürümüze ve toplumumuza yeniden sahip çıkmamız lazım. Bu da ancak kafasında ilim, yüreğinde irfan, bileğinde icraat olan nesillerle olur. Bizim toplum olarak en büyük sıkıntılarımızdan birisi açık ve dürüst hareket edememe problemimizdir. Açık ve dürüst hareket edebilmemiz için ilmi ve fikri cesarete sahip olmamız lazım. Buda böyle programlarla sağlanabilir. Bu tür programlar bu işin çekirdeği olacaktır.” dedi.

Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü ise yaptığı konuşmasında; 5 yıllık süre içerisinde Aksaray’da bu çalışma yürüttüklerini, bu süre içerisinde çok sayıda öğrencilerinin olduğunu söyledi. Anadolu Mektebinin “İlla emek anlayışında, içe doğru derinleşme ve çok kalıcı etki amacı taşıdığını kaydeden Güçlü; ‘Bu çalışmalarımızda Aksaray’ı hep örnek olarak gösterdik. Anadolu Mektebi; Anadolu toprakları için Mektep ve Anadolu’dur. Bizim 10 yazarı okuma programımız var. Bu programı hakkıyla yapan bir öğrenci hayata çok donanımlı bir şekilde başlayacaktır. ’diye konuştu.

Öğrencilere seslenen Güçlü: “Gelecekte büyük rollerin size düşeceğini bilerek hazırlanmanız gerekiyor. Kim hazırlanırsa kader ona o rolü verecektir. Kim hazırsa verecektir. Aksi halde o imkan ve fırsat gelse bizim haberimiz olmaz hazırsak farkına varabiliriz.’ dedi.

Okul Müdürü Orhan Avan ise; proje kapsamında belirlenen yazarları okuyan gençlerin Milli ve Manevi değerlerine bağlı, geleceğin Türkiye’sinin inşasında zengin birikime sahip ne istediğini bilen, idealleri olan ve bu ideallerine ulaşmak için yılmadan çalışan hedefi olan bireyler olacağını belirtti. Avan “Okulumuzun Anadolu Mektebi çalışmaları içerisinde yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz. Gençlerimizin kitaplarla dost ve sırdaş olmaları için her türlü etkinlikleri yapıyoruz” dedi.

Programda okul öğrencileri Zeynep Zülal Bişkin, Gökçen Doğrusöz, Nisa Nur Kaygın, Büşra Ata ve Mert Güldez Mustafa Kutlu okumalarını öğrenciler ve katılımcılar ile paylaştılar.

Program sonunda panelist öğrencilere başarı belgeleri Vali Ali Mantı ve Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü tarafından verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.