Dolar 32,3363
Euro 35,1725
Altın 2.241,49
BİST 8.729,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları devam ediyor

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi devam ediyor..

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları devam ediyor
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mayıs 2017 01:05

Aksaray Belediyesinin ev sahipliğinde Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında ele alınan “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli ikinci gününde Şehit Önder Güzel İmam Hatip Lisesi ile Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen lisesi ve Kanuni İmam Hatip Lisesinde devam etti.

Türk edebiyatı, sanat ve düşünce alanında yazar okumaları yapan lise ve üniversite öğrencileri Yazar Mustafa Kutlu’yu değişik yönleriyle ele alarak anlattı.

Anadolu Mektebi tarafından Aksaray’da 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştiren ve açılışı Belediye tiyatro salonunda yapılarak Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi ile devam eden “Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu” paneli 2’nci gününde farklı konular ele alındı.

Başkanlığını Konya grubundan Ayşegül Aytekin’in yaptığı panelde; Mustafa Kutlu’nun hikayelerinde karakterin dünyaya bakış açısı, yine Mustafa Kutlu’nun hayal ettiği dünya ve siyasete bakış açısı, köylü ve kentli arasında bağ, yazarın muhalif olduğu konular anlatıldı.

Panelist öğrenciler, okumanın ve okuyarak anlamanın insana neler kazandırabileceğini dinleyicilerine değerlendirme bölümünde aktardılar.

Yazar Buluşmaları konulu programa katılmak üzere Aksaray’a gelen Yazar Senem Gezeroğlu ve Yazar Aykut Ertuğrul ile panele katılarak Panel konusu Mustafa Kutlu hakkında söyleşi yaptılar.

Eski Tarım ve Köyişleri Bakanı ve Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, daha geniş kitlelere ulaşmadan daha ziyade nitelikli öğrenci grubuna hitap etmenin daha önemli olduğuna vurgu yaparak panelist öğrencilere teşekkür etti.

Panellerden sonra panelist öğrencilere katılım sertifikaları verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.