Dolar 32,3620
Euro 34,9560
Altın 2.324,87
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ankara’da birlik beraberlik mesajı verildi

Ankara’da birlik beraberlik mesajı verildi
Aksaray Anadolu AŞ
10 Nisan 2018 13:35

Aksaray Ticaret Borsası Ankara’da yaşayan Aksaraylı bürokratları bir araya topladı. Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) Sosyal Tesislerde buluşan Aksaraylılar gündeme dair konuları ve Ankara’da yaşayan Aksaraylıların sorunlarını, Aksaray ile ilgili yapılması gereken çalıştayı ve projeleri gözden geçirdiler.

Aksaray Ticaret Borsasının ev sahipliğinde TOBB Sosyal Tesislerde düzenlenen Ankara, Aksaray ile buluşuyor programına Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Ak Parti Gurup Başkan Vekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ak Parti Aksaray Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Cenap Aşçı, Bir önceki dönem belediye başkanı ve 24 dönem milletvekili Nevzat Palta, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ve meclis üyeleri, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş ve meclis üyeleri, Aksaraylı Sivil Toplum Örgütü Başkanları, Tarım Platformu, birlik ve kooperatif başkanları, Ankara’da yaşayan ve çeşitli bakanlıklarda görev yapan üst düzey bürokratların yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Müsteşarı Cenap Aşçı ve birçok davetli programa katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök birlik ve beraberlik mesajı vererek “Bizler birlikte Güçlüyüz” dedi.

Böyle bir programın daha önceden yapılması gerektiğine dikkat çeken Özkök “Ankara da çok değerli bürokratlarımız var. Şahsen ben bir çoğu ile gerek telefon ile gerekse hediyeleşerek tanışıyorum. İstedim ki bizler birleşelim, birlik olalım birbirimizi yakından tanıyalım ve Aksaray için nasıl faydalı oluruz? Konusunda istişarelerde bulunalım. Bu gün bizleri kırmadınız buraya kadar geldiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu toplantılarımızın sürekli olmasını diliyorum. Ben maddi manevi bu gibi buluşmalara öncü olmaya, destek olmaya her zaman varım 7/24 saatin kaç olduğunu düşünmeden beni arayan hemşerim “ Burada ol “ dediğinde sorgusuz sualsiz, nerede olmamı istiyorsa gelirim. Bundan hiç şüpheniz olmasın. Her zaman her konuda sizler bizlere destek oluyorsunuz. Bizlerde aynı şekilde şehrimize hizmet için sizlere destek olacağımızdan şüpheniz olmasın. Tekraren buraya kadar geldiğiniz ve bizleri kırmadığınız için bütün katılımcılara teşekkür ediyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Ak Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz toplantıda yaptığı konuşmada ilimizde ve Türkiye’de bulunan iş adamlarımıza, bürokratlarımıza bulunduğumuz görev süresi boyunca yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek “ bürokratlarımız bizlerden çekinmesinler. Bizlerle sürekli olarak iletişim halinde olsunlar. Birler, birbirimizin dertleri ile dertlenmek, birbirimizin sevinçlerine, mutluluklarını ortak olmak istoruz. Fakat bizde sistem mekanizması biraz farklı işliyor” diyerek “Karadeniz’in ve Güneydoğu’nun oyunları bile Omuz Omuza iken Bizler karşılıklı oynuyoruz bu durumumuz halk oyunlarımıza bile yansımış. Dolayısıyla karşı karşıya durmaktansa yan yana durmanın birlikte ve beraberlik ile ilimize hep birlikte nasıl hizmet ederiz, ilimizin yetiştirdiği değerleri hep birlikte nasıl yukarılara taşırızın hesabını yapmamız gerekir. Bu toplantıyı düzenleyen Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Hamit Özkök’e yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yıllardır Bürokraside olduğunu, devletin yapısını iyi bildiğini, özellikle hemşericilik hadisesinin yıllardır uygulandığını ama bir iş yerine ya da bir kuruma hemşericilik sıfatıyla girip orada kalıp kalmamak kişinin kendi beceri olduğunu ifade eden Aydoğdu “Tabii ki hemşerileriniz Ankara’da da çeşitli illerde de Bürokraside yer almalı. Tabii ki birbirimizi desteklemeliyiz. Tabii ki içimizden yetişen değerlere önem vermeliyiz. Onları yukarılara çekmeliyiz ama siyaset makamı birilerinin atama, birilerinin iş takipçiliği ya da birilerini bir yerlere yerleştirme makamı değildir. Burada bürokratlara da büyük iş düşüyor. Bürokratlar bu konulardan bizleri haberdar etmelidir. Önemli olan bu tür toplantılardan bir sonuç beklemek yerine bu tür toplantıların iki üç ayda bir yapılıp bir bilgi akışı ve bir tazelenme, bir veri toplama toplantıları haline gelmesi konusunda faydalı olabileceğine inanıyorum” diyen Cengiz Aydoğdu “ Organizasyonu yapan Ticaret Odası borsası Başkan Hamit Özkök nezdinde bütün katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 50 bin Aksaraylının yaşadığı Başkentte Aksaraylıların ortak sorununun siyasetçiler ile iletişim sorunu olduğunun ön plana çıktığı toplantıda programa katılan ve konuşan Aksaray Ak Parti Milletvekili Mustafa Serdengeçti, Öncelikle bizim ciddi anlamda ülkemizin neresinde olursak olalım birbirimizle bir diyalog ve iletişim kurmamız gerektiğinin önemine vurgu yaparak “ Bizim bölgemiz İç Anadolu’nun şirin güzel bir kentidir. Bugüne kadar herhangi bir işgal ya da savaş vermemesinden dolayı rahat yaşayan insanların olduğu bir bölgedir. Karadeniz’in, Güneydoğu’nun İnsanların birbirine sahip çıkmalarının en önemli nedenlerinden bir tanesinin bu tür savaşlar ve işgaller karşısında kenetlenip birbirlerine dünyanın neresinde olursa olsun sahip çıkmalarından kaynaklanmasıdır. Serdengeçti iletişim kanallarının açık olmasından dolayı hemşirelik bağlarının güçlü olduğuna vurgu yaparak “Bizlim nesillerimiz ile rahat yetişti. Bu rahatlıktan mütevellit çok da birbirimizi tanımıyoruz. Tanımak için de bir gayret göstermiyoruz. Hamit Başkanım bir başlangıç yaptı. İnşallah bundan sonraki toplantılarda çığ gibi büyüyüp bir birimize sahip çıkarız” dedi

Son olarak Aksaray Valisi Aykut Pekmez yapmış olduğu konuşmada “Böylesi güzel bir organizasyonu Ankara’da düzenleyen Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök’e sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanlarına ve tüm katılımcılara buralara kadar geldikleri için biz de teşekkür ediyoruz. Hemşericilik konusuna gelince sadece Aksaray bu konuda şanssız değil diyen Vali Aykut Pekmez, genelde ülkemizde bu tür serzenişler hemen hemen her ilde vardır. Sizler halk oyunlarından bahsettiğiniz bizim halk oyunlarımız da karşılıklı kılıç ve kalkan ile yapılır” dedi. Aksaray Valisi Aykut Pekmez’in yapmış olduğu bu espri geceye damgasını vururken toplantıya katılan ve Ankara’da görev yapan onlarca bürokrat, işadamı toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek kendilerini ve yaptıkları işleri hakkında huzuruna bilgi verdiler.

Toplantının ardından Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu Aksaray heyetini makamında kabul etti. Burada bir süre Hisarcıklıoğlu ile görüşen heyet, toplu hatıra fotoğrafı çektirerek programı sonlandırdı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.