Dolar 32,3426
Euro 35,1475
Altın 2.239,72
BİST 8.908,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

Artık Biz Eski Biz Değiliz

10 Ekim 2017 10:39

İçimizde  bir sıkıntı var,  Evet hemen herkesin… Ne yapsak, nereye gitsek bizimle gelen, nedenini bilmediğimiz ve adını koyamadığımız?

Neden hepimiz  sessiz bir huzursuzluk denizinde yüzmekteyiz, neden yüzümüzde kulaklarımızdan çekiyormuşuz gibi sahte bir gülümsemeyle saklamaya çalıştığımızı zannettiğimiz  kızgın bir lav seli içindeyiz?  Patlamaya hazır bir volkan var kalplerimizde?

Ruhumuzun yerini bilir, gönlümüzü duyar, hislerimizi somut olarak algılar olduk. Herkes şair, ozan oldu. “Damardan” denilen bir müzik türü üretildi, ya da tam tersi; gençler başlarının üstünde topaç gibi dönerek akrobatik hareketler yaparak, deşarj olma yolunda uzmanlaştılar.

Aramızda dağlar okyanuslar var yanyana yaşadıklarımızla, ailemizle, kendi çocuklarımızla , eşimizle kardeşimizle, çok yakınım sandıklarımızla, kankalarımızla, sırdaşlarımızla… Aslında birbirimizle hiç birşey paylaşmıyor, anlatmıyor,birbirimizi tanımıyoruz bile… otuz yıl , elli yıl aynı yastığa baş koyduğumuzla…

Öyle olmasaydı  insanlar sokakta giderken bile üstelik sesli sesli kendileriyle konuşurlar mıydı? Mırıl mırıl , dudakları kıpır kıpır anlata anlata yürürler miydi?

Konuşabilseydik birbirimizle, gerçekten anlayabilseydik eğer; bu dergahlar, hocalar, hacılar toplayabilir miydi bizim annemizi, evladımızı emrine? KULA KULLUK eder miydik?

Psikologlara, falcılara antidepresanlara avuç avuç para döker miydik?

Bu kadar “duygu sömürüsü” olayda itirazsız sakin ve umarsız davranmakta, çocuklara şiirler türküler söyletip ağlamaktayız? Neden aslında hiç bizi yansıtmayan silahlı, siyahlı insan dolu filmlere, cinayetlere, tecavüzlere, havuzlu köşklerde yaşanan abartılı filmlere ve dizilere bu denli merakla, hayranlıkla müdavim olduk? Neden tanımadığımız ve hiç tanışamayacağımız insanlarla sanal arkadaşlıklar kurduk? Yediden yetmişe sabahlar olduk sanal dostluklarda, sahte sohbetlerde?

Kendimizi, olmadığımız insan gibi gösterip, o insan olduğumuza kendimizi de inandırdık? Bizi ne sansınlar istedik? O sanmalarını istediğimiz insan kim? O insan olmaktan da mutlu olamadık, sanal halimiz de bizi sevindirmedi, sahte olduğundan mı? Maçlarda bağırdık, tuttuğumuz takım uğruna kalpler kırdık, kavgalar ettik…

Bize ne kazandırdı? Partizanlık yaptık, bir yerlere “dahil” olma içgüdüsüyle, arasınlar sorsunlar, “bizsiz olamasınlar” diye hiç gözümüzü kırpmadan suçlar işledik.

Öyle beynimizi yıkadılar ki hatta “canlı bomba” olduk. Kendimizi patlattık ve kaç cana da sebep olduk. Arkamızdan ne dediler; “zaten akli dengesi bozuktu…”  Cenazemizi almaya gelen olmadı… Gazete örttüler naylonla topladılar ceset parçalarımızı. Dağlara çıkarıp, aç- susuz kurtla kuşla yaşattılar. Aynı devletin, ayrı insanları yaptılar bizi. Anaları babaları ağlattılar, caniler yetiştirdiler.

Yan komşumuz ayrı görüşü taşıyor ya da etnik kökeni farklı diye yüzüne bakmadık, düşman olduk. Ayrı düşüncedeyiz diye dükkanlara “bizden, bizden değil” dedik. Alışverişlerde herkes “kendi adamını” tercih etti.

Şahit yazmasınlar diye perdeyi kapattık olaylara… Üstüne soğuk su içtik. Görmedik. duymadık, bilmedik.

BAYRAMLARDA ÇOCUKLARIMIZIN BAŞINI SEVMEDİK. MENDİLLER ALIP HEDİYE ETMEDİK. YAŞLILARIN ELİNİ ÖPMEDİK. BİR KUTU LOKUM GÖTÜRMEDİK.

Artık biz; ne kendimizi ne de çevremizi seviyoruz…Artık biz o eski BİZ DEĞİLİZ. KENDİMİZİ TANIMIYORUZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.