Dolar 32,3375
Euro 35,1809
Altın 2.245,46
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

ASÜ 1 yılda 5 köy okuluna kütüphane kurdu

“Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın” sloganıyla bundan 1 yıl önce yola çıkan Aksaray Üniversitesi (ASÜ), kısa zamanda 5’inci köy okuluna kütüphane kurdu..

ASÜ 1 yılda 5 köy okuluna kütüphane kurdu
Aksaray Anadolu AŞ
26 Mayıs 2016 00:55

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, kurulan kütüphaneler sayesinde bir öğrencinin bile hayatının değişmesinin, ülke geleceğine yapılmış önemli bir yatırım olacağını söyledi.

– Proje Üniversite-Şehir Kaynaşmasının da Göstergesidir –

Eskil İlçesi Hürriyet Mahallesi Ortakuyu Yaylası’nda bulunan ve taşımalı eğitim veren Ortakuyu İlkokulu ve Ortaokulu’na kurulan kütüphaneye, hayırsever işadamı Tuğrul Oruç destek verdi. Açılış töreninde konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, projeye 1 yıl kadar önce başladıklarını anımsattı. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile ihtiyacı tespit edilen okullara, hayırsever işadamlarının katkılarıyla kütüphane kurulduğunu ve toplamda 5’inci kütüphaneye eriştiklerini dile getiren Prof. Şahin, “Temennimiz, Aksaray’da kütüphanesi olmayan köy okulunun kalmaması. Bu proje, üniversitenin şehirle kaynaşmasının da en güzel göstergelerindendir. Hayırseverimiz Sayın Tuğrul Oruç’a, katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. En ücra köşelere kadar ulaşmak istiyoruz. Bu kütüphane vesilesiyle bir öğrencimiz bile geleceğini şekillendirse, bu, ülkemize önemli bir katkı olur. Özellikle bu kütüphanenin kız çocuklarımızın okumasına bir katkısı olursa, biz kendimizi çok daha mutlu hissedeceğiz” dedi.

– Genç Beyinlerin En İyi Şekilde Yetişmesi İçin Çalışıyoruz –

Eskil Kaymakamı Mustafa İlhan ise, kütüphanelerin gerek ilçe merkezinde, gerekse taşradaki okullarda önemli bir ihtiyaç olduğunu dile getirerek, “İlçe idaresi olarak bu ihtiyacı karşılamaya yönelik çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Çalışmalara kurumların ve hayırseverlerin de destek olması, bu yolda mesafe almamıza vesile oluyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Görmez de genç beyinlerin en iyi şekilde yetişmesi için yapılan bu çalışmaları önemsediklerini dile getirdi. ASÜ Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır’ın projeye dair bilgi vermesinin ardından konuşan hayırsever işadamı Tuğrul Oruç,  böylesi güzel bir çalışmaya katkı sunmaktan mutlu olduklarını vurguladı. Kütüphaneye Tuğrul Oruç’un dedesi olan Halil Oruç’un ismi verildi.

Rektör Şahin Eşmekaya Kasabası’nda düzenlenen “Hayatı Kolaylaştırmak Adına Bizim de Fikirlerimiz Var” isimli, TÜBİTAK destekli Bilim Fuarı’nın da açılışı yaptı; ilk ve ortaokul öğrencileriyle projelerini konuştu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.