Dolar 32,3360
Euro 35,1748
Altın 2.245,09
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

ASÜ, BAP 2016 için 26 projeye destek verdi

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) 2016 yılı Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) başvurularının komisyon toplantıları tamamlandı ve hakem görüşleri alındı..

ASÜ, BAP 2016 için 26 projeye destek verdi
Aksaray Anadolu AŞ
28 Nisan 2016 00:04

Yapılan 37 başvurunun 26’sı kabul edildi ve başvurusu kabul edilen akademisyenlerle, Senato Salonu’nda protokol imzalandı.

Törende konuşan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, BAP bütçesinin daha büyük bir bütçe olması ve geniş imkânların akademisyenlerle paylaşılabilmesi için samimi gayretler içerisinde olduklarını belirtti.

Göreve geldikten hemen sonra Tıp Fakültesi’nin hayata geçmesi için yoğun bir çalışma yaptıklarını ve şu an afiliasyon sözleşmesi yapılması için beklediklerini ifade eden Şahin, “Kısa süre içinde bunun gerçekleşeceğini ümit ediyoruz. Tıp Fakültelerinde bizim şu an üretemediğimiz bir döner sermaye geliri üretiliyor ve bunun da en az yüzde 5’i BAP bütçesi olarak ayrılabiliyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha geniş BAP bütçesine sahip olacağız. Bu yıl için kısıtlı bütçe içinde yapılmış olan başvurulara olabildiğince cevap vermeye çalıştık” dedi. Törende Rektör Yardımcısı ve Bilimsel Araştırma Projeleri Başkanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ile Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörü Prof. Dr. Engin Deligöz de kısa birer açıklama yaptılar.

Yapılan açıklamaların hemen ardından “Başlangıç Araştırma Destek Projesi” ile “Lisansüstü Tez Projesi” türlerinde kabul edilen 26 projenin sahibi akademisyenlerle protokol imzalandı. “Araştırma Projesi” türündeki başvuruların değerlendirilmesine ise devam edildiği belirtildi.

ASÜ BAP Koordinatörlüğü 2012 yılından itibaren projelere destek vermeye başladı. Şu ana kadar 190 projeye destek verildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.