Dolar 32,3862
Euro 35,0429
Altın 2.326,30
BİST 9.137,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ASÜ burslu doktora adaylarını bekliyor

ASÜ burslu doktora adaylarını bekliyor
Aksaray Anadolu AŞ
16 Ağustos 2018 00:12

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün, doktora programlarında öğrenim gören öğrencilere burs verme hakkı kazanan 75 üniversite arasına girdiğini söyledi.

Devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla, Yükseköğretim Kurulu’nca başlatılan “100/2000 YÖK Doktora Bursu” programının dördüncü dönem başvuru sonuçları açıklandı. ASÜ Rektörü Şahin, ülkemizin küresel rekabeti açısından gelecek 10 yılda ihtiyaç duyulacak 100 öncelikli alanda 2000 doktora öğrencisine burs vermeyi hedefleyen bu programın dördüncü çağrı dönemi kapsamında, üniversiteler tarafından yapılan başvuruların panel değerlendirmeleri sonucunda, başarılı bulunan üniversitelerin kontenjan sayılarının belirlendiğini söyledi. Prof. Şahin, şöyle devam etti: “ASÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Anabilim Dalının Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik ve Kimya Anabilim Dalının Hidrojen ve Yakıt Pilleri alanındaki başvurusu kabul görüldü ve Üniversitemiz burs verme hakkı kazanan 75 üniversite arasına girdi. Bu kapsamda toplam 8 öğrencimize burs verilecek. Hesaplamalı Bilim ve Mühendislik alanında destek alan diğer 7 üniversitenin, Hidrojen ve Yakıt Pilleri alanında destek alan diğer 4 üniversitenin köklü üniversiteler olması ve bizim de bu listeye girmemiz bizler için ayrı bir övünç kaynağıdır. Kamuda çalışmıyor olmak şartı aranan burs programında, şartı sağlayanlara eğitimleri sürecince aylık 2 bin lira burs verilecek. İlgili başvurunun yapılmasına destek veren öğretim üyelerimize, konuyu hassasiyetle değerlendiren Yükseköğretim Kurulu yetkililerine en içten şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Başvuru ve değerlendirme işlemleri için Fen Bilimleri Enstitü web sitesindeki duyuruların takip edilmesi gerektiği belirtildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.