Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

ASÜ DKKYB ile işbirliği protokolü imzaladı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, doğrudan sağlık sektörüyle ilgili olması ve halka doğrudan temas etmesi nedeniyle Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesini önemsediklerini söyledi.

ASÜ DKKYB ile işbirliği protokolü imzaladı
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ocak 2017 17:00

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, doğrudan sağlık sektörüyle ilgili olması ve halka doğrudan temas etmesi nedeniyle Veteriner Fakültesi ve Tıp Fakültesini önemsediklerini söyledi.

– Üniversitenin İlgi Alanına Giren Her Konuya Eğiliyoruz –

ASÜ ile Aksaray Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği (DKKYB) arasında “İşbirliği Protokolü” imzalandı. İmzalanan protokol gereği ASÜ, Birlik üyelerine teşhis, tedavi ve analiz hizmetlerini yüzde 30 indirimli şekilde sunacak ve akademisyenler suni tohumlama yöntemiyle koyun ırklarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapacak. Birlik ise ASÜ öğrencilerinin ağıllarda uygulamalar yapmasına olanak sağlayacak. Göreve başladıklarında, “Aksaray Üniversitesi kendi ilgi alanına giren her konuya eğilecek” dediklerini anımsatan ve Üniversitenin sorumluluk alması gereken her konuda üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını dile getiren Prof. Şahin, “Pek çok sektörle önemli işbirliği protokolleri imzaladık ve bu protokoller sadece imzaların atılmasından ibaret protokoller olmadı. Birlik Başkanımız kapılarını bizlere açtı ve öğrencilerimize uygulama bakımından geniş imkânlar sunacaklar. Bizler aynı gemideyiz. Dolayısıyla imkânlarımızın birleştirilmesi hem üreticilerimize, hem üniversitemize, hem de ülkemize önemli katkılar sunacaktır” dedi. Veteriner Fakültesini ve Tıp Fakültesini, doğrudan sağlık sektörüyle alakalı olduğu ve halka dorudan temas ettiği için önemsediklerini kaydeden Rektör Şahin, “Protokolde emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

– Amacımız Koyun Irklarını Geliştirerek Verimi Arttırmak –

DKKYB Başkanı Mahmut Aktürk ise hayvanlarda verimliliği ve üretimi arttırmak, kaliteli ve sağlıklı gıda üretmek ve bunu tüketicinin kolay ve ekonomik şekilde temin etmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

Eğitim, bilimsel çalışma metotları, modern usuller ve modern tesislerin bu manada büyük önem teşkil ettiğine dikkat çeken Mahmut Aktürk, “Birlik olarak ‘Halk elinde ıslah’ projeleri kapsamında gerek şehrimizde, gerekse ülkemizde üreticinin elinde bulunan ırkları geliştirmek, karkas ağırlıklarını, süt ve yapağı verimliliklerini arttırmak gibi çalışmalar yapıyoruz. Ama elimizdeki hayvanların melezleme yoluyla daha üstün ırklar haline gelmesi noktasında üniversitemize ciddi şekilde ihtiyacımız var. 1960-70’li yıllarda, koyunlarda suni tohumlama yapılmış, ancak daha sonraları bu iş bırakılmış. Büyükbaş hayvanlarda suni tohumlama yoluyla ırklar bugün oldukça iyi bir noktaya getirildi ama küçükbaş hayvanlarda bu yol yeterince verimli şekilde uygulanmadı” dedi.

Hayvanlarda teşhis, tedavi, laboratuvar incelemeleri, yavru atıklarıyla mücadele gibi konularda da ASÜ’nün kendilerine sürekli yardımcı olduğunu ileten Aktürk, “Bu protokol sayesinde üreticilerimiz, yüzde 30 oranında indirimli bir fiyata bu işlemleri yapabilecekler. Protokole katkı sunan herkese teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Selçukbiricik’in yaptığı kısa konuşmanın ardından Rektör Şahin ve Birlik Başkanı Aktürk protokol metnini imzaladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.