Dolar 32,3363
Euro 35,1170
Altın 2.239,10
BİST 8.734,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ ekibi Robot Yarışması’nda beşinci tura yükseldi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Robot Topluluğu, Konya’da düzenlenen 11’inci Uluslararası Robot Yarışmasında beşinci tura yükselme başarısı elde etti.

ASÜ ekibi Robot Yarışması’nda beşinci tura yükseldi
Aksaray Anadolu AŞ
22 Mayıs 2017 11:55

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Robot Topluluğu, Konya’da düzenlenen 11’inci Uluslararası Robot Yarışmasında beşinci tura yükselme başarısı elde etti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK’ın organize ettiği yarışmada Aksaray’ı ve ASÜ’yü temsil eden öğrenciler, her yıl bir öncekinden daha yoğun çalışarak, henüz yeni olan bu alanda kendilerini daha da geliştirmek ve yeni başarılar elde etmek istediklerini söylediler. Yarışma için hazırlanan robotların yapımında Metin Gökbağ, Ahmet Sonat, Ebubekir Emiroğlu, Hüseyin Yörük, Ramazan Yanık, Mehmet Kaan Serin ve Kaan Can Ulu’nun yer aldığını söyleyen ASÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Bektaş Ayık, “Öğrencilerimize çalışmaları sırasında Öğretim Görevlisi Nihat Çabuk hocamız akademik danışmanlık vermiştir. Robot Yarışmaları ülkemizde yeni tanınan bir alan ve giderek gelişiyor. ASÜ olarak biz de bu yarışmalara katılara hem şehrimizi, hem de üniversitemizi en iyi şekilde temsil etmeye gayret gösteriyoruz. Bu noktada bizlere destek veren Sayın Rektörümüze çok teşekkür ederiz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.