Dolar 32,5274
Euro 34,7716
Altın 2.490,92
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Açık
Aksaray
25°C
Açık
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 25°C

ASÜ geleceğin halı doktorlarını yetiştiriyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ), Sultanhanı Kasabası’na, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösteren ve alanında Türkiye’de bir ilki temsil eden “Geleneksel Tekstillerin Konservasyonu ve Restorasyonu Bölümü”nü kurdu. Bölümün açılışı için Kasaba’da bir tören düzenlendi..

ASÜ geleceğin halı doktorlarını yetiştiriyor
Aksaray Anadolu AŞ
20 Ekim 2015 16:53

Bölümün esasen bir halı hastanesi olacağını ifade eden ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, mezun olan öğrencilerin de, geleneksel tekstillerin tedavisini yapacak olan doktorlar olacağını belirtti. Bölümün Türkiye’de bir ilk olduğunu ve bu alanda kurulması muhtemel tüm bölümlere de örnek teşkil edeceğini kaydeden Şahin, “Yeni kurulacak olan her bölüm bizi takip edecek ve biz, başarılı çalışmaların öncüsü olacağız. Buradaki ilk öğrencilerimizin çok daha dikkatli olması gerekiyor. Onlara, işlerini titizlikle yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi. Sultanhanı’na bölümün kurulması için önemli yatırımlar yapıldığını, kamu kaynaklarını daha verimli kullanmış olmak için, gelecekte yeni bölümlerin de kurulabileceğini belirten ASÜ Rektörü, “Bölümün açılmasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Şahin, konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Fahri Solak’a, katkı ve emeklerinden dolayı hediye takdim etti.

– Sultanhanı, Halı Restorasyonunda Bir Marka –

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak halı, kilim, düz dokuma gibi koruma altına alınan geleneksel tekstillerin, sahip oldukları kültürel, tarihsel ve sanatsal özelliklerden dolayı birer belge niteliği taşıdıklarını, bu nedenle doğru ve eksiksiz olarak kayıt altına alınması gerektiğini söyledi. Törende konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz ise, Rektör Şahin’in göreve atandığı ilk günden bu yana çok gayretli şekilde çalıştığını ifade ederek, “El birliği içerisinde önemli hizmetler gerçekleştirdik. Burada uyum, birliktelik ve Aksaray’ı sahiplenmek çok önemlidir” dedi. Halı restorasyonunda Sultanhanı’nın bir marka olduğuna dikkat çeken İnceöz, “Okulumuz, akademik anlamda Sultanhanı’nı çok farklı bir noktaya getirecektir” dedi. Vali Şeref Ataklı da, Üniversite-Şehir bütünleşmesinin önemine dikkat çekerek, “Sayın Rektörümüzle birlikte, üniversitenin şehirle bütünleşmesi hissedilir şekilde öne çıkmaya başladı” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesildi, katılımcılar derslikler ve atölyeleri gezerek, yetkililerden bilgiler aldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.