Dolar 32,3370
Euro 35,2002
Altın 2.247,05
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 11°C

ASÜ, Harmandalı Köyü’ne kütüphane kurdu

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) koordinatörlüğünde başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi, verimli şekilde devam ediyor. Proje kapsamındaki 4’üncü kütüphane, Ortaköy İlçesi’ne bağlı Harmandalı Köyü’ne kuruldu..

ASÜ, Harmandalı Köyü’ne kütüphane kurdu
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mart 2016 11:24

“Topluma Hizmet Uygulamaları” dersi kapsamında başlatılan çalışmanın işbirliklerini de geliştirdiğini söyleyen ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlık, Okul Yönetimi ve hayırsever işadamımız işbirliği ile Harmandalı Köyü Şehit Ali Rıza Altın İlkokulu’na bir kütüphane kazandırdık. Proje kapsamındaki 4’üncü kütüphanemizi kurduk. Kütüphanesi olmayan 20 civarında köyümüz var. Kurumlar ve hayırsever işadamlarımızın koordinasyonu ile bu köylerimizi de kütüphaneyle buluşturmayı ümit ediyoruz. Çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 90 öğrencisi olan ilkokulun kütüphane eksiğini tespit ettikten sonra hızlı şekilde çalışmalara başladıklarını belirten ASÜ Aile Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Aybala Çayır, “Harmandalı Aksaray’a çok uzak bir köy ve böyle bir çalışmayı bu köyde gerçekleştirmek istedik. Milli Eğitim Müdürümüzle, Okul Müdürümüzle ve hayırsever işadamımızla görüştük; Sayın Rektörümüzün de katkılarıyla 4’üncü kütüphanemizi kurmuş olduk. 5’inci kütüphanemiz için de hazırlıklarımızı tamamladık” dedi.

Törende Ortaköy Kaymakamı Mustafa Can, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Hayırsever İşadamı Gökhan Konar da kısa birer konuşma yaparak, kütüphane kurulmasına vesile olan herkese teşekkür ettiler. Kütüphaneye, hayırsever işadamı Gökhan Konar’ın anne-babasının ismi olan “Altan-Kaybe Konar Kütüphanesi” adı verildi.

Yapılan konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Etkinliğin son bölümünde ASÜ Bilimsel ve Teknolojik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nden uzmanlar, bilime dikkat çekmek adına, ilkokul öğrencilerinin anlayabileceği düzeyde çeşitli deneyler gerçekleştirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.