Dolar 32,5571
Euro 34,8464
Altın 2.430,59
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 30°C
Cum 28°C
Cts 27°C
Paz 26°C

ASÜ ikinci sosyal tesis inşaatı başladı

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) ikinci sosyal tesisi için inşaat çalışmaları başladı. Yaklaşık 18 milyon liraya mâl olacak tesis için kampüste temel atma töreni düzenlendi..

ASÜ ikinci sosyal tesis inşaatı başladı
Aksaray Anadolu AŞ
15 Eylül 2017 00:13

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) ikinci sosyal tesisi için inşaat çalışmaları başladı. Yaklaşık 18 milyon liraya mâl olacak tesis için kampüste temel atma töreni düzenlendi.

ASÜ’nün 2006 yılında kurulduğunu anımsatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, 11 yıl önce 3 bin olan öğrenci sayısının bugün 25 bini aştığını; bununla beraber akademik ve idari personel sayısının da artmaya devam ettiğini belirtti. Bu büyümenin yeni tesis ihtiyaçlarını da gündeme getirdiğini kaydeden Yılmaz, “5 bin metrekare büyüklüğe sahip olan mevcut sosyal tesisimiz yetersiz hale gelmeye başladı. Yeni fakültelerin kurulması, bölüm ve program sayılarının artmasıyla, üniversitemize ileriki yıllarda daha çok öğrenci gelecek. Bu nedenle 11 bin metrekare büyüklüğe sahip yeni bir sosyal tesis inşa etmeye başladık” dedi. Bu tesisin içinde 800 kişilik büyük yemek salonu, 150’şer kişilik iki farklı salon, 300 kişilik etkinlik salonu, bağımsız alakart ve VİP salon olacağına dikkat çeken Prof. Yılmaz, “Tesisimizin üniversitemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz. 2 yıl içinde bitmesini öngörüyoruz” diye konuştu.

Tören, kurban kesimi, duaların edilmesi ve temele ilk harcın dökülmesiyle tamamlandı. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol ve Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş da iştirak etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.