Dolar 32,5089
Euro 34,5693
Altın 2.491,93
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 28°C
Az Bulutlu
Aksaray
28°C
Az Bulutlu
Çar 27°C
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 20°C

ASÜ ile yedi kurum arasında Lisansüstü Eğitim Protokolü

ASÜ ile yedi kurum arasında Lisansüstü Eğitim Protokolü
Aksaray Anadolu AŞ
21 Haziran 2018 12:36

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, hayatın çok hızlı şekilde değişip dönüştüğünü, tezsiz yüksek lisans eğitimlerinin kişilere bilgilerini güncelleme imkânı sağladığını belirtti.

ASÜ ile şehirde faaliyet gösteren bazı Oda, Dernek ve Mesleki Birlikler arasında “Lisansüstü Eğitim Programı İşbirliği Protokolü” imzalandı. Mensuplarının daha avantajlı şartlarda bu imkândan faydalanması adına gerçekleştirilen protokolü önemsediklerini ve tezsiz yüksek lisansın kişilere farklı donanımlar kazandırdığını ifade eden ASÜ Rektörü, “Eğitim alanında son yıllarda ‘Hayat Boyu Öğrenme’ diye bir kavram ortaya çıktı. Hayat çok hızlı değişiyor ve dönüşüyor. Lisans döneminde alınan bilgiler de bu süreç içerisinde güncelliğini yitiriyor. Tezsiz yüksek lisans programlarının mantığı, hayatın ilerleyen dönemlerinde mesleğimiz ya da ilgi duyduğumuz alanla alakalı genel bir donanım kazanmaktır” dedi. Bazen kişinin bir lisans bölümünü bitirdiğini ancak, içinde farklı bir bölümü okumaya dair bir ukde de kalabildiğine dikkat çeken Şahin, “Tezsiz yüksek lisans eğitimlerinin bu duyguyu tatmin eden bir tarafı da var. Şehrimizde birlikte çalıştığımız, aynı havayı soluduğumuz kurumların mensuplarının biraz daha avantajlı şekilde bu imkânlardan faydalanmasını arzu ediyoruz. Bu nedenle her dönem protokoller imzalıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından Aksaray Barosu, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Memur-Sen Aksaray İl Temsilciliği, Türkiye Kamu-Sen Aksaray İl Temsilciliği, Aksaray Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Müteahhitler Birliği ve Aksaray Engelliler Derneği temsilcileri, ilgili protokol metnini imzaladı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.