Dolar 32,3404
Euro 35,1084
Altın 2.241,61
BİST 8.875,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ İslami İlimler Fakütesi binası törenle hizmete girdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İslami İlimler Fakültesi (İİF) Binası, düzenlenen törenle resmen hizmete girdi. Hayırsever İşadamı Dr. Yalçın Kulak’ın katkılarıyla yapılan binanın yapımına 2014 yılında başlanmıştı..

ASÜ İslami İlimler Fakütesi binası törenle hizmete girdi
Aksaray Anadolu AŞ
26 Ekim 2016 00:39

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İİF Dekanı ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, Yalçın Kulak’ın kendilerine sağladığı katkıyla, hizmet binasına hızlı şekilde kavuştuklarını belirtti. Bu hayra vesile olan İşadamı Tuncer Güney’e de teşekkür eden Varol, “İİF 2013-2014 döneminde başladığı eğitim-öğretim hayatına bugün 30’u aşkın akademik personeli ve 900’e yaklaşan öğrencisiyle devam etmektedir. Milletimizin dini duygularını istismar ederek, büyük bir fitneye sebep olan terör yapılanması ve vatan hainleriyle mücadelede İlahiyat ve İslami Eğitim Fakültelerinin önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır. Dini, sahibi olan Allah’a ve Resulüne değil de insanlara hasredecek olursak, bugün karşılaştığımız problemlerle gelecekte de karşılaşırız. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz” dedi.

– Sorunlar, İslami Öğretiyle Çözüme Kavuşabilir –

Hayırsever Dr. Yalçın Kulak da, ASÜ İİF binasının yapımının Tuncer Güney’in vasıtasıyla başladığını belirtti. Aksaray’a hayırlı hizmetler yapmak için sürekli arayış içerisinde olduğunu ve bu gayesine ASÜ İİF binasının yapımıyla eriştiğini belirten Kulak, “Rahmetli Babam Hazım Kulak, eğitim ve öğretime her zaman büyük önem vermiştir. O, sadece kendi ailesini değil, tüm insanları düşünmüştür. Bu manada Hazım Kulak Anadolu Lisesi’nin yapımını üstlenmiştir. Bu çalışmamız, onun yaptıklarını devam ettirmek anlamında önemlidir. Biz yedi kardeşiz; inşallah Hazım Kulak’ın diğer evlatları da benzeri çalışmalarda bulunurlar” dedi. Neden İİF binasının yapımını üstlendiğini de anlatan Yalçın Kulak, şöyle devam etti: “Gençliğimin ilk yıllarından beri İslami İlimlere ilgi duymaktayım. Yaşanılan bölgesel ve küresel sorunlar ancak, İslam’ın gösterdiği yolda ilerlenerek çözülebilir kanaatindeyim. İslami öğretinin insanlığa sunduğu çözümler, buralarda yetişecek öğrencilerimizle insanlığa aktarılabilir.”

– Hayırda Emeği Geçen Herkese Teşekkürler –

Böyle bir eserin ortaya çıkmasına vesile olan Yalçın Kulak’a ve duyarlılığı harekete geçiren Tuncer Güney’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, “Genel Sekreterliğimizin, Yapı İşleri Daire Başkanlığının, binayı yapan firmanın ve tüm çalışanlarının bu eserin gerçekleşmesinde emeği var. Binanın yapımına fiziki olarak ve moral olarak katkı veren herkese çok teşekkür ediyorum. Güzel bir eser ortaya çıktı” dedi. Öğrencilerin çok şanslı olduklarına dikkat çeken Şahin, “Bundan 20-30 yıl önce eğitim görenler çok daha kısıtlı imkânlara sahiptiler. İyi ki Yalçın Bey gibi, Tuncer Bey gibi ve bugün törenimizde bulunan diğer isimler gibi memleketini, vatanını, milletini seven büyüklerimiz var. Binamızın hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi. Milletvekillerinin telgraflarının okunmasının ardından konuşan Vali Yardımcısı Armağan Ünal da, hayırlı eseri Aksaray’a kazandıran Yalçın Kulak’a teşekkür ederek, “İİF’de yetişecek gençlerimizin, memleketine ve milletine sevdalı, hayırlara vesile olan insanlar olmasını dilerim” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların ardından Yalçın Kulak’a ve Tuncer Güney’e plaketleri takdim edildi. Müftü Cemalettin Bal’ın duasının ardından kurdele kesildi ve katılımcılar binayı gezdi.

Cemalettin Perek Hoca, sınıflardan birinin gezimi esnasında, protokol mensuplarına ve diğer katılımcılara “İslam’da Hoşgörü” temalı bir ders sundu.

Düzenlenen törene AK Parti İl Başkanı Abdülkadir Karatay, Sendika ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, İşadamları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.