Dolar 32,3412
Euro 35,1262
Altın 2.241,33
BİST 8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 12°C

ASÜ kütüphane inşaat çalışmaları 2016’da başlıyor

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) Kütüphane yapım çalışmalarına 2016 yılında başlanacak. 2018 yılının sonunda tamamlanması planlanan kütüphane 11 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilecek..

ASÜ kütüphane inşaat çalışmaları 2016’da başlıyor
Aksaray Anadolu AŞ
4 Kasım 2015 15:32

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, kütüphanenin üniversitenin en önemli eksiklerinden birisi olduğunu belirtti ve eksikliği gidermek için bu yıl içinde başlayan proje ihalesinin tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti. Gerekli kaynak aktarımının da tamamlandığından söz eden Şahin, “2016 yılının başlarında yapılacak bir ihaleyle inşaat çalışmasına başlamış olacağız. 3 yıl gibi bir sürede çalışmanın bitmesini öngörüyoruz. Bir aksilik olmazsa 2018 yılının sonlarında kütüphanemiz hizmete girmiş olacak” dedi. ASÜ Rektörü Şahin, beraberinde Genel Sekreter Bayram Ali Yavaş ve Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Serpil Doğuş Gümüşsoy’la birlikte, kütüphanenin yapılacağı arazi üzerinde incelemelerde bulundu. Prof. Şahin, üniversiteye yakışır bir kütüphane oluşturmak istediklerini belirterek, “Şimdiden hem üniversitemize, hem de şehrimize hayırlı olsun” dileklerinde bulundu.

Kütüphane içinde sergi salonu, süreli yayınlar salonu, 24 saat açık salon, konferans salonu, gör-işit salonu, engelli okuma odası, okuma salonları, 22 adet tek kişilik çalışma odası ve 8 adet grup çalışma odası bulunacak. Bina, Kütüphane ve Bilgi İşlem Daire Başkanlıklarına da hizmet verecek..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.