Dolar 32,3252
Euro 35,0770
Altın 2.299,48
BİST 8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Az Bulutlu
Aksaray
20°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 26°C

ASÜ öğrencileri OSB’deki fabrikaları gezdi

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Üniversitesinin iş birliği kapsamında Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisi öğrencileri Organize Sanayi Bölgesindeki Fabrikaları ziyaret etti..

ASÜ öğrencileri OSB’deki fabrikaları gezdi
Aksaray Anadolu AŞ
6 Kasım 2015 15:27

İlimizdeki fabrikalarının üretimlerini yerinde görme fırsatı bulan öğrenciler teorik derslerin yanında bu tür ziyaretlerin kendileri açısından verimli geçtiğini bu imkânı kendilerine tanımalarından dolayı ATSO Başkanı Koçaş ve ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin’e teşekkür ettiler.

Sanayinin her zaman Üniversite ile bağının olması gerektiğinin altını çizen ASÜ Öğrencileri Aksaray’ın sanayi anlamında büyük bir gelişme gösterdiğini belirttiler.

KOÇAŞ “ ÜNİVERSİTE İLE SANAYİ AYRILMAZ BİR PARÇADIR”

Aksaray Üniversitesi ile her zaman sanayinin iş birliği içerisinde olması gerektiğinin altını çizen ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Koçaş ise yapmış olduğu açıklama da; “ Sanayi anlamında son yıllarda büyük atılımlar içerisinde olan ilimiz, Türkiye’nin hızla büyüyen Organize Sanayi Bölgeleri arasında olmaya doğru ilerlemektedir.

Sanayinin büyümesi ile birlikte kalifiye elemanlara ihtiyaçlar doğmaktadır. Bu noktada Üniversitemizin bölümlerinden yetişen öğrenciler sanayimizin ihtiyaç duyduğu eksikliği gidermek noktasında en büyük eğitim kurumlarıdır.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası olarak istiyoruz ki Üniversitemizin öğrencileri fabrikaları yerlerinde ziyaret ederek üretim aşamalarını kolay bir şekilde uygulamalı olarak görebilsinler. Teorik eğitimler ile Uygulamalı eğitimleri birleştirirsek hem öğrencilerimiz daha fazla bilgiye sahip olurlar hem de gelecekteki çalışma hayatında zorlukları kolaylıkla atlatabilirler.

Bu noktada Aksaray Üniversitesi ile çalışmalarımız sürekli olarak devam edecektir. İnanıyorum ki bu çalışmalar ileride çok güzel meyveler verecektir” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.