Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

ASÜ sporda Türkiye’de bir marka haline geldi

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) sportif organizasyonlarda ulusal ve uluslararası dereceler elde ettiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, ASÜ’nün bu başarılarla birlikte Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirtti..

ASÜ sporda Türkiye’de bir marka haline geldi
Aksaray Anadolu AŞ
5 Nisan 2016 18:01

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nu (BESYO) ziyaret eden ve okul yöneticilerinden son durum hakkında bilgiler alan Rektör Şahin, sportif başarıları arttırmak için gereken tüm çalışmaların aksatılmadan yapıldığını kaydetti.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz ve akademisyenlerle birlikte, okuldaki antrenman alanlarını inceleyen ve donanım olarak ciddi bir eksiklerinin bulunmadığını anlatan ASÜ Rektörü, Okçuluk Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışma yapan sporcularla da görüştü.

Okçulukta ASÜ’nün Türkiye’de lider durumda olduğunu, dünyada ise adından söz ettirdiğini ileten Şahin, kurdukları merkezle Aksaray’ı, okçuluk sporunun öncüsü haline getirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Şahin, BESYO Müdürü Yılmaz’la deneme atışları da yaptı ve okçuluğun sanıldığı kadar kolay bir branş olmadığına dikkat çekti. Rektör Şahin ve beraberindeki heyet daha sonra, kısa süre önce tamamlanan Atletizm Stadyumunu gezdi. Bu yıl mezuniyet töreninin stadyumda yapılacağını ileten Prof. Şahin, “Uluslararası standartlara uygun şekilde tasarlanan stadyum, farklı spor organizasyonlarının gerçekleştirilebilmesine de olanak sağlıyor. 4 bin seyirci kapasiteli stadyumumuzun alt kısmında da çeşitli antrenman alanları bulunuyor. Sporcularımız burada rahatlıkla çalışmalarını yapabiliyor” dedi.

Kampüs içinde gerçekleştirilen ziyaretler, Mediko Sosyal Birimindeki incelemelerin ardından sona erdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.