Dolar 32,6067
Euro 34,7737
Altın 2.490,71
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

ASÜ Toprak ve Çevre Analizi konularında çiftçinin yanında

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehirdeki tarım ve hayvancılığın gelişmesi için tarım ve hayvancılıkla alakalı mesleki oda ve birliklerin yanında olduklarını belirtti..

ASÜ Toprak ve Çevre Analizi konularında çiftçinin yanında
Aksaray Anadolu AŞ
19 Ocak 2016 13:34

– Kurumlar Ortak Süt Analiz Laboratuvarı Çalıştırıyor –

Rektör Şahin, Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (ADSYB) Başkanı Bekir Kayan’a istişare ziyaretinde bulundu. Aksaray’ın tarım, hayvancılık ve ziraatın yoğun şekilde yapıldığı bir şehir olduğunu ancak, üniversitede tarım ve hayvancılıkla alakalı faaliyet gösteren programların öğrencilerden çok fazla ilgi görmediğini kaydeden ASÜ Rektörü, “İlerleyen zamanlarda ilginin artmasını umuyoruz. Bu durum elbette işbirliğine engel teşkil etmemektedir. Akademisyenlerimizin şehrin tarım ve hayvancılığına verebileceği bir katkı varsa, bunu her zaman sunmaya hazırız” dedi. ADSYB ile süt analizi konusunda ortak laboratuvar çalışmasının devam ettiğini, işbirliklerinin farklı alanlarda da sürebileceğini kaydeden Prof. Şahin, “Veteriner Fakültemizin kadrosu her geçen gün güçleniyor. Bu, akademisyenlerimizin sizlerin çalışmalarına verebileceği desteklerin de artması anlamına geliyor. Bunun yanı sıra eksiklerini tamamlama aşamasında olduğumuz Toprak ve Çevre Analizi Laboratuvarlarımız var. Çiftçilerimiz topraklarıyla ilgili bir analiz yaptırmak istediklerinde, bunu üniversitemizde makul şartlarda gerçekleştirebilirler. Bir de tarımda en önemli ayrıntılardan birisi çevre koşullarıdır. Bu hususta da gereken analizlerin yapılmasına dair sizlerin yanındayız” dedi.

– Şehirdeki Büyükbaş Hayvan Varlığı 220 Bin Civarında –

Birlik Başkanı Bekir Kayan ise üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının pek çok konuda iç içe çalışması gerektiğini belirterek, ASÜ ile Süt Analiz Laboratuvarını birlikte çalıştırdıklarını anımsattı. İlerleyen zamanlarda işbirliklerini geliştirmeyi düşündüklerinden söz eden Kayan, “Aksaray’da büyükbaş hayvan varlığı 220 bin civarında. Daha önce hayvan hastalıkları gibi konularda Konya’daki üniversitelerden destek alıyorduk. Şimdi ise şehrimizde Veteriner Fakültemiz var ve oradan gereken destekleri alabiliyoruz. Bu, bize ekonomi ve zaman bakımından önemli artılar sunmaktadır. Üniversitemizin kapılarının bizlere açık olduğu biliyoruz ve bundan mutluyuz” dedi.

Birlik Başkanı, Rektör Şahin’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti ve yapılan konuşmaların ardından ziyaret görüş alışverişi ile devam etti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.